JAV giria „demokratinį stabilumą“ Peru, žada bendradarbiauti su nauja prezidente

Jungtinės Valstijos ketvirtadienį gyrė Peru už demokratinio stabilumo užtikrinimą ir pažadėjo bendradarbiauti su naująja prezidente Dina Boluarte po to, kai jos pirmtakas bandė paleisti Kongresą, kad išvengtų apkaltos.

60-metė teisininkė D. Boluarte, ėjusi viceprezidentės pareigas, buvo prisaikdinta pirmąja Peru prezidente moterimi.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
60-metė teisininkė D. Boluarte, ėjusi viceprezidentės pareigas, buvo prisaikdinta pirmąja Peru prezidente moterimi.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2022, 5:46 PM

„Sveikiname Peru institucijas ir pilietines valdžios institucijas už demokratinio stabilumo užtikrinimą ir toliau remsime Peru vienybės vyriausybę, kurią pažadėjo suformuoti prezidentė Boluarte“, – sakė Valstybės departamento atstovas spaudai.

Peru įstatymų leidėjai trečiadienį nušalino kairiųjų pažiūrų prezidentą Pedro Castillo, o vėliau jis buvo suimtas.

60-metė teisininkė D. Boluarte, ėjusi viceprezidentės pareigas, buvo prisaikdinta pirmąja Peru prezidente moterimi praėjus vos kelioms valandoms po to, kai P. Castillo bandė paleisti Kongresą, pasak kritikų, mėgindamas įvykdyti perversmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.