Turkų žiniasklaida: ​prašymas į apsikeitimą belaisviais įtraukti V. Medvedčuką atėjo iš Maskvos pusės

Prašymas į apsikeitimą belaisviais su Ukraina įtraukti Viktorą Medvedčuką – buvusį ukrainiečių įstatymų leidėją ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininką, kaltinamą valstybės išdavyste, – atėjo iš Maskvos pusės, antradienį skelbia turkų žiniasklaida.

V. Medvedčukas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Medvedčukas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2023, 5:06 PM

„Prašymą iškeisti Medvedčuką pateikė rusai, o kai ukrainiečiai sutiko, derybos vyko Ankaroje, Nacionalinėje žvalgybos organizacijoje. Derybos užtruko“, – pranešė turkų leidinys „Hurriyet“.

Rugsėjo mėnesį vykusius mainus nuspręsta rengti Turkijoje. Rusija reikalavo, kad kariškiai, vadovavę Mariupolio metalurgijos įmonės „Azovstal“, tapusios Ukrainos pasipriešinimo simboliu, gynybai, negrįžtų į Ukrainą, o liktų Turkijoje. Ukraina su tuo sutiko, rašo „Hurriyet“.

Pasak leidinio, Ukrainos ir Rusijos lėktuvams nusileidus Ankaros oro uoste, į juos įlipo ukrainiečių ir rusų pareigūnai, prižiūrimi Turkijos žvalgybos pareigūnų.

68 metų verslo magnatas V. Medvedčukas, prorusiškos „Opozicijos platformos – Už gyvybę“ įkūrėjas, laikantis Rusijos prezidentą V. Putiną vienu iš savo draugų, Ukrainoje vertinamas itin prieštaringai dėl savo ryšių su Maskva.

Vasarį Rusijai įsiveržus į Ukrainą, jis pabėgo iš namų arešto, bet balandžio viduryje vėl buvo suimtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.