Vietname gelbėtojai mėgina iškelti betoninį stulpą, kuriame įstrigo berniukas

Antradienį Vietname, stengiantis išlaisvinti statybvietėje tuščiaviduriame betono ramstyje įstrigusį dešimtmetį berniuką, mobilizuoti kariai ir inžinerijos ekspertai.

 Įvykio vieta.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Įvykio vieta.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-03 13:29

Gelbėtojai tikisi iškelti stulpą iš 35 metrų gylio skylės ir išpjauti prieš tris dienas jame įstrigusį berniuką, vardu Thai Ly Hao Nam, nors neaišku, ar jis vis dar gyvas.

Vaikas šeštadienį įkrito į 25 centimetrų pločio tuščiavidurę atramą, nuleistą statant naują tiltą Dong Thapo provincijoje Mekongo deltos rajone, tikriausiai ieškodamas metalo laužo.

Siekiant pašalinti purvą ir ištraukti stulpą, kuriame įstrigęs berniukas, buvo nuleistas platesnis 19 metrų ilgio jį gaubiantis metalinis vamzdis. Gelbėtojai minkštino ir šalino purvą bei vandenį, kad sumažintų slėgį aplink stulpą ir galėtų jį iškelti, tai tikimasi padaryti antradienio vakarą.

Įvykio vietoje, aptvertoje, kol vyksta gelbėjimo darbai, dislokuota apie 100 karių ir profesionali įranga.

"Berniukas jau ketvirtą dieną įstrigęs siaurame ramstyje, greičiausiai patyręs daugybinius sužalojimus. Maža vilties, kad jis dar gyvas", - sakė Dong Thapo provincijos liaudies komiteto pirmininko pavaduotojas Doanas Tan Buu.

Dvi dienas trukusios gelbėjimo pastangos nebuvo sėkmingos. Pareigūno teigimu, berniuką stengtasi išgelbėti turimomis priemonėmis ir įranga, bet vėliau teko „pranešti apie įvykį ir paprašyti pagalbos nacionaliniu lygmeniu, patyrusių žmonių“, citavo jį valstybės kontroliuojamas laikraštis „Tuoi Tre“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?