JAV ir Turkija įšaldė IS finansavimo tinklo narių turtą

Jungtinės Valstijos ir Turkija ėmėsi bendrų veiksmų, kad užblokuotų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) finansavimo tinklą, ketvirtadienį pranešė JAV iždo departamentas.

​Jungtinės Valstijos ir Turkija ėmėsi bendrų veiksmų, kad užblokuotų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) finansavimo tinklą, ketvirtadienį pranešė JAV iždo departamentas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Jungtinės Valstijos ir Turkija ėmėsi bendrų veiksmų, kad užblokuotų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) finansavimo tinklą, ketvirtadienį pranešė JAV iždo departamentas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2023, 2:27 PM

Iždo departamentas pritaikė sankcijas sirui Abdui al Hamidui Salimui Ibrahimui Ismailui Brukanui al Khatuni ir dviem jo sūnums už tai, kad jie vadovavo vadinamajam „Islamo valstybės“ užsienio finansavimo padaliniui Turkijoje.

Naudodamiesi pinigų pervedimo sistema Turkijos Mersino mieste, jie pradėjo organizuoti 500 000 JAV dolerių (apie 470 000 eurų) pervedimą džihadistų grupuotei 2021 metų birželį, teigė Iždo departamentas.

Ketvirtas asmuo, Lu'ay Jasimas Hammadi al Juburi, kartu su jais per kitą bendrovę „Sham Express“ gabeno pinigus „Islamo valstybei“ tarp Turkijos, Irako ir Sirijos.

IS kovotojai „taip pat naudojosi „Sham Express“ aukso kontrabandai iš Sirijos ir Sudano per Iraką, Egiptą ir Libiją, kad gautų papildomų pajamų“, teigė Iždo departamentas.

Remdamos JAV sankcijas, Turkijos iždo ir finansų bei Vidaus reikalų ministerijos įšaldė „Islamo valstybės“ finansavimo tinklo narių turtą.

„Šie paskelbimai ir su jais susijęs turto įšaldymas yra glaudaus koordinavimo ir bendradarbiavimo su mūsų partneriais Turkijoje, siekiant kovoti su IS veikla regione, rezultatas“, – sakoma iždo sekretorės pavaduotojo Briano Nelsono pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.