Sirijos kurdai teigia suėmę daugiau nei 100 IS įtariamųjų

Kurdų vadovaujamos Sirijos demokratinės pajėgos (SDF) penktadienį pranešė, kad per aštuonias dienas trukusią operaciją prieš grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) kovotojus suėmė daugiau kaip 100 „teroristų“.

​Kurdų vadovaujamos Sirijos demokratinės pajėgos (SDF) penktadienį pranešė, kad per aštuonias dienas trukusią operaciją prieš grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) kovotojus suėmė daugiau kaip 100 „teroristų“.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Kurdų vadovaujamos Sirijos demokratinės pajėgos (SDF) penktadienį pranešė, kad per aštuonias dienas trukusią operaciją prieš grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) kovotojus suėmė daugiau kaip 100 „teroristų“.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2023, 11:35 AM

Praėjusią savaitę kurdų vadovaujamos pajėgos pradėjo operaciją „Al Jazeera Thunderbolt“ po to, kai sužlugdė IS bandymą išlaisvinti kovotojus iš kalėjimo Rakoje, buvusioje džihadistų grupuotės tvirtovėje Sirijoje.

Sirijos kurdai stengėsi pabrėžti savo, kaip Vakarų partnerių, vertę kampanijoje prieš IS, NATO sąjungininkei Turkijai toliau grasinant pradėti naują tarpvalstybinį puolimą prieš jų kontroliuojamą teritoriją.

Per reidų operacijas „mūsų pajėgos suėmė 154 ieškomus teroristus... ir nusikaltėlius“, sakoma SDF pareiškime.

Tarp jų buvo 102 įtariami IS kuopelės nariai ir dar 27 asmenys, įtariami teikę logistines atsargas ar skleidę propagandą, priduriama pareiškime.

SDF kovotojai nušlavė 55 kaimus ir ūkius rytuose, taip pat „dideles teritorijas Sirijos ir Irako pasienyje“.

SDF teigė, kad operacija buvo vykdoma kartu su JAV vadovaujamos koalicijos kariais, nors patvirtinimo iš tarptautinių pajėgų iš karto nebuvo.

Pareiškime nurodoma, kad per Kalėdų ir Naujųjų metų šventes buvo užkirstas kelias išpuoliams prieš pagrindinius kurdų Hasakės ir Kamišli miestus.

Praėjusią savaitę sužlugdytas kalinių pabėgimas iš kalėjimo Rakoje buvo svarbiausia IS operacija Sirijoje nuo sėkmingo pabėgimo iš Gvairano kalėjimo Hasakės mieste praėjusių metų sausį.

Dešimtys įkalintų kovotojų pabėgo, o per kilusius susirėmimus žuvo šimtai žmonių.

Trys iš įtariamųjų, sulaikytų per praėjusią savaitę vykusį įsiveržimą, buvo įtariami parūpinę bombų ir kitos įrangos išpuoliui Gvairane, pranešė SDF.

Nors iš IS teliko blankus atspindys tos organizacijos, kuri 2014 metais užgrobė didžiulius Sirijos ir kaimyninio Irako plotus ir paskelbė „kalifatą“, ji vis dar gali pasigirti abiejose sienos pusėse veikiančiu „miegančių kuopelių“ tinklu, galinčiu vykdyti mirtinus išpuolius.

Praėjusią savaitę Sirijos rytuose per išpuolius, dėl kurių kaltinami IS kovotojai, žuvo 12 naftininkų ir vienas kurdų kovotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.