Nauji nesutarimai: Kinija stabdo vizų išdavimą Japonijos piliečiams

Kinija nuo antradienio stabdo vizų išdavimą Japonijos piliečiams, pranešė jos ambasada Tokijuje, taip veikiausiai reaguodama į Japonijos apribojimus kinų keliautojams dėl padidėjusio COVID-19 atvejų skaičiaus.

 Keleiviai iš Kinijos Japonijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Keleiviai iš Kinijos Japonijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2023, 5:00 PM

Anksčiau antradienį Pekinas paskelbė stabdantis turistinių ir verslo vizų išdavimą Pietų Korėjos piliečiams, taip atsakydamas į reikalavimą kinų keliautojams pateikti neigiamą COVID-19 testo atsakymą.

Internete paskelbtame trumpame Kinijos ambasados Seule pranešime sakoma, kad draudimas išduoti trumpalaikes vizas bus taikomas tol, kol Pietų Korėja atšauks savo „diskriminacines priemones“ į šalį atvykstantiems kinams.

Daugiau detalių nepateikiama, bet Kinija yra pagrasinusi imtis atsakomųjų veiksmų prieš šalis, reikalaujančias, kad keliautojai iš Kinijos pateiktų neigiamą COVID-19 testo, atlikto ne anksčiau kaip 48 val. prieš kelionę, atsakymą.

Kinija to paties reikalauja iš atvykstančių keliautojų. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) kaltina Pekiną neskelbiant duomenų apie COVID-19 protrūkio Kinijoje mastą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.