Pasaulio ekonomikos forume prakalbęs V. Zelenskis: „Mes nepradėjome karo, bet mes jį užbaigsime“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kreipėsi į Pasaulio ekonomikos forumą iš Kijevo ir dar kartą pabrėžė, kad Ukraina nugalės.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kreipėsi į Pasaulio ekonomikos forumą iš Kijevo ir dar kartą pabrėžė, kad Ukraina nugalės.<br>AP/Scanpix nuotr.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kreipėsi į Pasaulio ekonomikos forumą iš Kijevo ir dar kartą pabrėžė, kad Ukraina nugalės.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>„Twitter“ nuotr.
V. Zelenskis.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-01-18 18:57

Ukraina laikosi tvirtai ir ryžtingai, tikino V.Zelenskis, dar kartą primygtinai ragindamas pasaulį ir toliau tiekti jo kariuomenei karinę pagalbą.

Jis teigė, kad oro gynybos sistemų tiekimas turi pralenkti Rusijos atakas.

Ukrainai buvo suteikta keletas oro gynybos sistemų „Patriot“, naujausias iš jų antradienio vakarą patvirtino Nyderlandai.

Paklaustas apie Rusijos vietą pasaulyje, V.Zelenskis atsakė, kad nėra tikras, kas tai yra.

„Manau, kad Rusija jau užsitarnavo vietą tarp teroristų ir tai nebepriklauso nuo jos vadovybės“, – sakė jis.

V.Zelenskis dar kartą primygtinai pabrėžė, kad Maskva privalo gerbti Ukrainos teritorinį vientisumą.

Paklaustas, ar nerimauja dėl savo saugumo, V.Zelenskis paprasčiausiai atsakė, kad ne.

„Aš dėl to nesijaudinu“, – sakė jis.

Paklaustas apie sraigtasparnio katastrofą Kijevo srityje, Ukrainos prezidentas toliau sakė, kad karo metu nebūna nelaimingų atsitikimų.

„Tai nėra nelaimingas atsitikimas, nes tai įvyko dėl karo, o karas turi daug matmenų. Karo metu nelaimingų atsitikimų nebūna.“

V. Zelenskis taip pat pareiškė, kad karas nuo pat jo pradžios neatrodo gerai ir kad žiema sulėtino pažangą.

„Karas neatrodo gerai, jis nėra geras nuo pat pradžios, o žiemą sulėtėja žinomiems suprantamiems regionams. Visi pavargsta – gamta, žmonės ir, ačiū Dievui, priešas taip pat“, – sakė jis per vertėją, atsakydamas į žurnalisto klausimą po virtualių pasisakymų Pasaulio ekonomikos forume Davose.

Jis papasakojo apie kasdienes kovas rytuose ir kad pažanga sulėtėjo, tačiau pridūrė, kad ukrainiečiai yra stiprūs ir vieningi prieš Rusijos invaziją.

„Mes stovime tvirtai, ryžtingai. Esu dėkingas visiems mūsų kariams, gyviems ir tiems, kurių netekome, už jų drąsą, – sakė jis. – Tai tikrai sunku, bet mes taip pat esame stiprūs tautos viduje. Esame vieningi, organizuoti, nes esame motyvuoti. Ne mes pradėjome karą, bet tai mes turėsime jį užbaigti“.

Jis padėkojo Vakarų sąjungininkams už paramą amunicija ir ekonomika ir sakė, kad tolesnė pagalba užtikrins, jog Ukrainai pavyks sėkmingai užbaigti šį karą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.