Žiniasklaida: J. Bideno štabo vadovas paliks postą

JAV prezidento Joe Bideno štabo vadovas, anot laikraščio „The New York Times“, po dvejų darbo metų ketina palikti pareigas.

J. Bideno vyriausybė šiuo metu, be kita ko, sulaukia kritikos dėl savo informacinės politikos, susijusios su slaptų dokumentų radimu privačiose J. Bideno patalpose.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
J. Bideno vyriausybė šiuo metu, be kita ko, sulaukia kritikos dėl savo informacinės politikos, susijusios su slaptų dokumentų radimu privačiose J. Bideno patalpose.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 22, 2023, 8:00 AM

Ronas Klainas iš posto esą tikriausiai pasitrauks po prezidento metinio pranešimo vasario 7 dieną. Pasak šaltinių, R. Klainas nau informavo J. Bideną apie savo planus. Kas galėtų pakeisti jį pareigose, kol kas nežinoma. J. Bidenas R. Klainą štabo vadovu paskyrė savo kadencijos pradžioje prieš dvejus metus.

61-erių R. Klainas laikomas ilgamečiu J. Bidebo bendražygiu. Jis patarinėjo J. Bidenui jau tada, kai šis prezidentaujant Barackui Obamai ėjo viceprezidento pareigas ir dirbo su demokratais, kai J. Bidenas dar buvo senatorius. Pirmąją J. Bideno kadencijos pusę R. Klainas vaidino svarbų vaidmenį vyriausybėje.

Štabo vadovo postas yra vienas svarbiausių Baltuosiuose rūmuose. Jis yra aukščiausio rango politinis įgaliotinis, kuris rūpinasi prezidento politine darbotvarke ir užtikrina, kad būtų įdarbinti tinkami darbuotojai.

J. Bideno vyriausybė šiuo metu, be kita ko, sulaukia kritikos dėl savo informacinės politikos, susijusios su slaptų dokumentų radimu privačiose J. Bideno patalpose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.