E. Macronas ir V. Zelenskis kartu vyks į ES viršūnių susitikimą Briuselyje

Prancūzijos Prezidentas Emmanuelis Macronas ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienio rytą kartu išskris iš Paryžiaus į ES valstybių ir vyriausybių vadovų aukščiausiojo lygio susitikimą Briuselyje, pranešė Eliziejaus rūmai.

E.Macronas ir V.Zelenskis Paryžiuje.<br>ZumaPress/Scanpix nuotr.
E.Macronas ir V.Zelenskis Paryžiuje.<br>ZumaPress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 8:17 AM

Abu vadovai iš Vilkublė oro bazės, esančios netoli Paryžiaus, išskris apie 8.30 val. ryto (9.30 val. Lietuvos laiku). Į Briuselį jie turėtų atvykti 10.00 val. (11.00 val. Lietuvos laiku).

Ukrainos prezidentas, atvykęs iš anksto neskelbto vizito į Europą, iš savo šalies išvažiavo antrą kartą nuo Rusijos puolimo pradžios 2022 metų vasario 24 dieną. Gruodžio mėnesį jis skrido trumpo vizito į Vašingtoną.

Trečiadienį jis lankėsi Londone, kuris yra artimiausias Ukrainos sąjungininkas po JAV karinės pagalbos srityje, o vėliau nuvyko į Paryžių, kur vakarieniavo Eliziejaus rūmuose su Emmanueliu Macronu bei Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu ir pernakvojo.

V. Zelenskis abiejose sostinėse ragino jų vadovus „kuo greičiau“ pristatyti naikintuvų, kad būtų galima atremti Rusijos puolimą. E. Macronas ir O. Scholzas pažadėjo toliau remti Ukrainą, įskaitant karinės paramos tiekimą „tiek, kiek reikės“, iki „pergalės“.

Paryžiuje E. Macronas įteikė V. Zelenskiui Garbės legiono ordino Didįjį kryžių – aukščiausią apdovanojimą, kurį Prancūzijos prezidentas gali skirti kitos valstybės vadovui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.