Netoli Maskvos rastas negyvas rusų generolas, „medžiojęs“ protestuotojus ir žurnalistus

Rusijoje, netoli Maskvos esančiame Golikovo kaime, rastas negyvas generolas Volodymyras Makarovas, buvęs Rusijos vidaus reikalų ministerijos kovos su ekstremizmu vadybos viršininko pavaduotojas, pranešė RBC-Ukraina, remiantis „VChK-OGPU“ „Telegram“ kanalu.

Volodymyras Makarovas.<br>„Telegram“ nuotr.
Volodymyras Makarovas.<br>„Telegram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2023, 6:06 PM

V.Makarovo kūnas buvo rastas vasario 13 d. rytą jo sodyboje. Pirminiais duomenimis, jis nusižudė. „Moskovskij Komsomolec“ pranešė, kad namuose buvo laikomi šaunamieji ginklai.

Pareigūnas anksčiau buvo pagrindinis V.Putino režimą kritikavusių opozicionierių ir žurnalistų „medžioklės“ organizatorius.

Dar 2008 m. Rusijos vidaus reikalų ministerijoje buvo įsteigtas centras „E“. Tai represinė institucija, kurios pareigūnai persekioja protestuotojus ir ypač stebi valdžios institucijas kritikuojančias publikacijas socialinėje žiniasklaidoje.

2023 metų sausį V.Makarovas buvo atleistas. Pasak šaltinių, generolo savižudybės priežastis galėjo būti gili depresija po to, kai jis buvo pašalintas iš pareigų Vidaus reikalų ministerijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.