Ispanijoje sulaikytas nušautos nėščios lietuvės vaikinas: įtarimai pateikti ir dar trims asmenims

Ispanijos policija sulaikė Valensijoje nuo šautinės žaizdos į galvą mirusios nėščios lietuvės vaikiną, praneša Ispanijos portalas „abc.es“. Vyrui pateikti įtarimai dėl neatsargaus nužudymo ir neteisėto ginklų laikymo. Pranešama, kad be jo sulaikyti dar trys įtariamieji.

Ispanijos policija.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Ispanijos policija.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2023, 10:40 AM, atnaujinta Feb 17, 2023, 4:02 PM

Ketvirtadienį Ispanijos Civilinė gvardija sulaikė nėščios 28 metų lietuvės, kuri žuvo pašauta į galvą Valensijos Kastelo provincijoje 29-erių vaikiną. Įtariama, kad jis buvo susišaudymo per nusikalstamų gaujų tarpusavio susirėmimus kaltininkas.

Civilinė gvardija jau iš pat pradžių įtarė žuvusios moters partnerį, tačiau atmetė galimybę, kad tai buvo nusikaltimas, susijęs su vyrų smurtu, ir nurodė, kad lietuvė mirė gavusi atsitiktinę kulką į veidą. Tačiau ketvirtadienį suimtam lietuvės vaikinui galiausiai buvo pateikti įtarimai dėl neatsargaus nužudymo ir neteisėto ginklo laikymo.

Šiuo metu įtariamasis galimai paleidęs šūvį, nuo kurio žuvo jo draugė, yra Kasteljono Civilinės gvardijos teisminės policijos padalinio žinioje, ir per ne daugiau kaip 72 valandas turės būti perduotas teismui.

Įtariamasis sulaikytas po to, kai jis pasirodė savo merginos laidotuvėse Valensijos Faura savivaldybėje. Taip pat ketvirtadienį Ispanijos ginkluotųjų pajėgų instituto tyrėjai dėl galimo dalyvavimo šiame nusikaltime sulaikė dar tris asmenis – du vyrus ir moterį, iš kurių vienas, kaip įtariama, dalyvavo muštynėse bei anksčiau vykusiame susidorojime.

Kitam suimtam vyrui ir moteriai pateikti kaltinimai dėl įkalčių slėpimo, nes jie įvykio vietoje valė kraują ir kitus galimus įkalčius. Visi jie taip pat yra Kasteljono Civilinės gvardijos teisminės policijos padalinio žinioje.

Vietos savivaldybės duomenimis, incidentas įvyko po 11 val. valandos vakaro praėjusio pirmadienio naktį Carbonaire kvartale, ypač probleminiame ir marginalumu pasižyminčiame rajone La Vall d'Uixo mieste. 28-erių lietuvė buvo sužeista į galvą šaunamuoju ginklu po to, kai tarp kelių asmenų, priklausančių dideliems šeimyniniams klanams, kilo muštynės, kurių metu buvo paleisti du šūviai.

Moteris, kurios būklę medikams iš pradžių pavyko stabilizuoti, vidurdienį mirė Valensijos ligoninėje.

Portalo „abc.es“ duomenimis, gydytojams pavyko išgelbėti kūdikį, atlikus cezario pjūvį – mergaitė jaučiasi gerai. Ispanijos naujienų portalas rašo, kad likus kelioms akimirkoms prieš incidentą šunį vedžiojęs kaimynas gatvėje išgirdo ginčą. Pasak liudininko, jame dalyvavo penki ar šeši asmenys.

Užaugo Ispanijoje

Apie nuo vaikystės Ispanijoje augusią jauną lietuvę jos kaimynai atsiliepė geru žodžiu. Ją pažinojusieji antradienį sakė, kad „net negalėjai pasakyti, kad ji užsienietė, ji buvo visiškai integruota visais atžvilgiais“.

„La Vall d'Uixó mieste ji gyveno su savo partneriu, su kuriuo laukėsi pirmagimio, ji taip pat gyveno ir Fauros mieste (Valensijoje). Ji buvo puiki moteris“, – apie lietuvę atsiliepė kaimynai.

Ją pažinojusieji žmonės pasakojo, kad jauna moteris nedirbo ir buvo įprasta ją matyti kasdien einančią į kepyklą, o rytais geriančią kavą su savo uošve. „Ji buvo graži ir mandagi mergina. Ji būdavo namuose, buvo maloni ir gera. Tai labai baisu, nebeliko šeimos“, – apgailestavo jie.

Tie patys šaltiniai tikino, kad moters vyras yra „absoliučiai šokiruotas“ – jo akyse buvo nušauta jo mylimoji.

„Jos anyta taip pat anksčiau verkdama išėjo į gatvę ir pasakė, kad ji mirė“, – teigė kaimynai. Daugelis liudininkų ir gyventojų pasakojo apie baltą automobilį, iš kurio neva buvo paleisti šūviai, tačiau pareigūnai kol kas šią hipotezę atmeta.

Parengta pagal „abc.es“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.