Baltarusija išsiunčia tris Lenkijos diplomatus

Baltarusijos valdžia nusprendė išsiųsti tris Lenkijos diplomatus. Tai pirmadienį pranešė portalas „tvp.info“, remdamasis Lenkijos užsienio reikalų ministerijos atstovu spaudai Lukaszu Jasina.

 Lenkijos vėliava.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Lenkijos vėliava.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2023, 6:02 PM

Tarp išsiunčiamų Lenkijos pareigūnų – du konsulai iš Gardino ir Minske dirbantis Lenkijos sienos apsaugos tarnybos ryšių karininkas.

Diplomatai turi palikti Baltarusijos teritoriją iki trečiadienio. Galvojame apie adekvatų atsakymą“, – pareiškė Lenkijos URM atstovas.

Portalas „onet.pl“ primena, kad vasario 10 d. Lenkija uždarė Bobrovnikų – Berestovicos kontrolės punktą pasienyje su Baltarusija. Šis sprendimas buvo priimtas „dėl valstybės saugumo“. Išvakarėse, vasario 9 d., Gardino teismas nuteisė aštuonerius metus kalėti Baltarusijos lenkų mažumos aktyvistą ir žurnalistą Andrzejų Poczobutą.

Atsakydama į Bobrovnikų pasienio perėjos uždarymą, Baltarusijos URM pranešė, kad bus taikomi ribojimai Lenkijos vežėjams. Jie galės įvažiuoti į Baltarusiją ir išvažiuoti iš jos tik per Lenkijos ir Baltarusijos sienos ruožą. Per Baltarusijos pasienio perėjas su Lietuva ir Lenkija jie nebus praleidžiami.

Penktadienį Lenkijos vidaus reikalų ir administracijos ministras Mariuszas Kamińskis pareiškė, jog „jei Baltarusijos valdžia taikys Lenkijos vežėjams šiuos ribojimus, tai Lenkijos reakcija Baltarusijos vežėjų atžvilgiu bus identiška“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.