Griežtos linijos Irano laikraštis ragina sulaikyti Vokietijos diplomatus

Ketvirtadienį griežtos linijos Irano laikraštis „Kayhan“ paragino imtis drastiškų priemonių prieš Vokietiją, kai Berlynas išsiuntė iš šalies du Irano diplomatus.

Iranas.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Iranas.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2023, 6:03 PM

Trečiadienį dviem iraniečiams buvo liepta per kelias dienas išvykti iš šalies, kai Iranas skyrė mirties bausmę Vokietijos ir Irano aktyvistui Jamshidui Sharmahdui.

Įtakingas laikraštis, laikomas konservatyvių griežtosios linijos šalininkų ruporu, parašė, kad Vokietijos ambasados darbuotojams turi būti neleista išvykti iš šalies ir turi būti pateikti kaltinimai, ypač Federalinės žvalgybos tarnybos (BND) darbuotojams Teherane.

Revoliucinis Teherano teismas nusprendė, kad 67 metų J. Sharmahdas yra atsakingas už teroro išpuolį. Žmogaus teisių aktyvistai ir artimieji griežtai atmetė kaltinimus.

Jis buvo nuteistas antradienį, į tai griežtai reagavo Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock, pareiškusi, kad Vokietija „negali sutikti su didžiuliu Vokietijos piliečio žmogaus teisių pažeidimu“. Ji iškvietė Irano ambasados Berlyne reikalų patikėtinį, o Vokietijos ambasadorius Teherane pateikė oficialų protestą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.