Afganistanas patvirtino, kad Italijos pietinėje pakrantėje žuvo 80 afganų migrantų

Afganistano užsienio reikalų ministerija antradienį patvirtino, kad 80 afganistaniečių migrantų, įskaitant moteris ir vaikus, žuvo jų valčiai nuskendus jūroje prie pietų Italijos krantų.

 Italija.<br>Alessandro Serrana/AGF/SIPA nuotr.
 Italija.<br>Alessandro Serrana/AGF/SIPA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2023, 8:31 PM

Ministerijos pareiškime sakoma, kad migrantai medine valtimi keliavo iš Turkijos į Italiją, taip pat Afganistano piliečiai jame raginami vengti nelegalios migracijos.

Be to, Kabulas paragino Tarptautinį Raudonojo Kryžiaus komitetą (TRKK) padėti surasti ir pargabenti nuskendusių afganistaniečių kūnus.

Talibanui sugrįžus į valdžią, afganistaniečiai vis dažniau palieka savo šalį ieškodami geresnio gyvenimo, daugiausia dėl ekonominių ir saugumo priežasčių. Europa yra galutinis daugumos migrantų kelionės tikslas.

Maždaug prieš 10 dienų Bulgarijos policija rado 18 negyvų afganų migrantų, uždususių apleistame sunkvežimyje.

Afganistanas tampa vis labiau izoliuotas nuo Vakarų dėl valdančiojo Talibano drakoniškos politikos moterų atžvilgiu, žmogaus teisių nepaisymo ir atsisakymo suformuoti atstovaujamąją vyriausybę. Prie krizės taip pat smarkiai prisideda dešimtmečius trukęs karas, nedarbas, sausra ir skurdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.