Per susitikimą – atvira Vokietijos kritika Izraeliui: prieštarauja planams įvesti mirties bausmę teroristams

Vokietija pareiškė griežtą prieštaravimą Izraeliui dėl jo planų įvesti mirties bausmę, pranešė užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock.

E. Cohenas ir A. Baerbock.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
E. Cohenas ir A. Baerbock.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2023, 4:48 PM

„Mes griežtai prieštaraujame mirties bausmei ir apie tai kalbame visame pasaulyje“, – sakė A. Baerbock per susitikimą su Izraelio užsienio reikalų ministru Eli Cohenu, naujosios dešiniųjų vyriausybės, kuriai vadovauja ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu, nariu.

„Visame pasaulyje valstybės atsisako šios žiaurios praktikos, iš dalies dėl to, kad įrodyta, jog ji nėra veiksminga kaip atgrasymo priemonė“, – sakė A. Baerbock.

Ji pridūrė, kad Vokietijoje žmonės dar mokykloje sužino, jog Izraelis, nors jam kaip jokiai kitai šaliai gresia teroras, mirties bausmę įvykdė tik vieną kartą savo istorijoje – nacių karo nusikaltėliui Adolfui Eichmannui.

„Tai visada buvo įspūdingas argumentas tiems iš mūsų, kurie tarptautinėje arenoje gynė Izraelį nuo nesąžiningos kritikos, – sakė A. Baerbock. – Todėl draugiškai sakau: esu įsitikinusi, kad būtų didelė klaida nutraukti šią istoriją“.

Jos komentarai pasirodė po to, kai Izraelio ministrų kabinetas pritarė įstatymo projektui, pagal kurį teroristams būtų taikoma mirties bausmė. Prieš įsigaliojant šiam prieštaringai vertinamam įstatymui, jis dar turi praeiti kelis svarstymus parlamente. Pirmojo balsavimo tikimasi trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.