Rusų už šūkį „Šlovė Ukrainai“ nušautas karys buvo Moldovos pilietis

Rusų sušaudytas karo belaisvis Oleksandras Macijevskis turėjo Moldovos pilietybę, praneša UNIAN, remiantis pirmadienį paskelbtu oficialiu Moldovos užsienio reikalų ministerijos pranešimu. Pasak jos atstovų, šią egzekuciją reikia kvalifikuoti kaip karo nusikaltimą ir šiurkštų tarptautinių humanitarinių įstatymų pažeidimą.

Oleksandras Macijevskis.<br>Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo socialinių tinklų nuotr.
Oleksandras Macijevskis.<br>Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2023, 12:44 PM

Moldovos URM pareiškė užuojautą nužudyto kario artimiesiems, išsakė savo solidarumą su ukrainiečių tauta ir pasmerkė Rusijos sukeltą kruviną karą.

Kovo 6 d. socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame į okupantų rusų nelaisvę patekęs Ukrainos karys sako: „Šlovė Ukrainai“. Iškart po šių žodžių rusai nušauna ukrainietį.

Sekmadienį Ukrainos saugumo tarnyba (UST) galutinai patvirtino, kad beginklis didvyris iš vaizdo įrašo – Oleksandras Macijevskis iš Černihivo srities Nižino miesto.

UST tyrėjai nustatė, kad O. Macijevskis buvo sušaudytas 2022 metų gruodžio 30 d. Didvyrio palaikai buvo grąžinti šių metų vasarį. Ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 438-ąjį straipsnį (karo įstatymų ir papročių pažeidimas).

Sekmadienį prezidentas Volodymyras Zelenskis suteikė O. Macijevskiui Ukrainos didvyrio vardą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.