Rusijoje vėl sulaikytas buvęs opozicijos meras

Rusijos policija ketvirtadienį vėl sulaikė opozicijos politiką Jevgenijų Roizmaną, šį kartą dėl įrašo socialinėje žiniasklaidoje, pranešė naujienų agentūros.

Rusijos policija ketvirtadienį vėl sulaikė opozicijos politiką Jevgenijų Roizmaną.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rusijos policija ketvirtadienį vėl sulaikė opozicijos politiką Jevgenijų Roizmaną.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2023, 12:57 PM, atnaujinta Mar 16, 2023, 1:03 PM

Populiarus buvęs Uralo Jekaterinburgo miesto meras jau laukia teismo dėl kaltinimų Rusijos kariuomenės „diskreditavimu“. J. Roizmanas yra vienas iš nedaugelio opozicijos veikėjų, vis dar gyvenančių šalyje ir nepasodintų į kalėjimą.

Jo advokatas Vladislavas Idamžapovas Rusijos naujienų agentūroms patvirtino, kad J. Roizmanas sulaikytas.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, 2022 m. gegužę jis buvo sulaikytas dėl opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno fondo pranešimo socialinės žiniasklaidos platformoje „VKontakte“. A. Navalno Kovos su korupcija fondas 2021 m. buvo paskelbtas „ekstremistine“ organizacija, todėl darbuotojams, savanoriams ir rėmėjams gresia baudžiamasis persekiojimas.

„Iš karto pareiškiame, kad J. Roizmanas nesusijęs su šiuo kaltinimu, nes niekada neturėjo asmeninės paskyros „VKontakte“ ir nesinaudojo šia socialine žiniasklaida“, – valstybinei naujienų agentūrai TASS sakė jo advokatas.

Rugpjūtį  J. Roizmanas buvo suimtas ir paleistas iki teismo, jis kaltinamas kariuomenės „diskreditavimu“ už komentarus apie Maskvos karinę invaziją į Ukrainą. Dėl šių kaltinimų jam gresia mažiausiai treji metai kalėjimo. J. Roizmanas jau tris kartus baustas už Rusijos puolimo Ukrainoje kritiką. 2003–2007 m. jis buvo įstatymų leidėjas. 2013 m. tapo aukščiausio rango Rusijos opozicijos meru ir šias pareigas ėjo penkerius metus.

Rusijos opozicija, ir taip susilpninta daugelį metų trukusių represijų, nuo puolimo pradžios priversta tylėti arba išvykti iš šalies. Tarybos narys Ilja Jašinas neseniai buvo nuteistas kalėti aštuonerius su puse metų už „melagingos informacijos“ apie puolimą platinimą, pagal panašius kaltinimus teisiamas Vladimiras Kara-Murza.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.