Per kovinę užduotį žuvo ukrainiečių pilotas: atliko daugiau nei 80 operacijų

Patyręs ukrainiečių pilotas Denisas Kyrylyukas žuvo per kovinę misiją. Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė 831 taktinės aviacijos brigados spaudos tarnyba.

Patyręs ukrainiečių pilotas Denisas Kyrylyukas žuvo per kovinę misiją.<br>831 taktinės aviacijos brigados „Facebook“ nuotr.
Patyręs ukrainiečių pilotas Denisas Kyrylyukas žuvo per kovinę misiją.<br>831 taktinės aviacijos brigados „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 8:17 AM

„Majoras Denisas Kiryliukas, eskadrilės vado pavaduotojas ir oro eskadrilės šturmanas, žuvo per kovinę užduotį“, – sakoma pranešime.

Jis buvo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų naikintuvų aviacijos pilotas, kuris įvykdė daugiau kaip 80 kovinių operacijų, iš jų 70 – per masinę invaziją.

2022 m. rugpjūtį Denisas buvo apdovanotas III laipsnio ordinu „Už drąsą“ už asmeninę drąsą ir nesavanaudiškus veiksmus ginant Ukrainos valstybės suverenitetą ir teritorinį vientisumą, ištikimybę karinei priesaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.