Gaisras Meksikos migrantų sulaikymo centre tiriamas kaip žmogžudystė

39 migrantų mirtys per gaisrą Meksikos sulaikymo centre tiriamos kaip įtariamos žmogžudystės, trečiadienį pranešė prokurorė, apkaltinusi atsakingus asmenis nieko nedarius, kad evakuotų žmones.

Meksikos miestelyje prie JAV sienos per naktį kilusį gaisrą imigrantų sulaikymo centre žuvo keli žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Meksikos miestelyje prie JAV sienos per naktį kilusį gaisrą imigrantų sulaikymo centre žuvo keli žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 9:46 AM

„Nė vienas iš valstybės tarnautojų ar privačių apsaugos darbuotojų nesiėmė jokių veiksmų, kad atidarytų duris viduje buvusiems migrantams“, – žurnalistams sakė prokurorė Sara Irene Herrerias.

Per tą pačią spaudos konferenciją saugumo ministrė Rosa Icela Rodriguez sakė, kad nustatyti aštuoni įtariami asmenys: du federaliniai agentai ir valstijos imigracijos pareigūnas, taip pat penki privačios saugos įmonės darbuotojai. Prokurorai jau paprašė kelių arešto orderių.

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras anksčiau pažadėjo, kad kaltieji dėl tragedijos Siudad Chuarese netoli JAV sienos, kai per gaisrą migrantų sulaikymo centre žuvo 39 žmonės, 27 buvo sužeisti, neliks nenubausti.

Stebėjimo kamerų filmuotoje medžiagoje matyti, kaip apsaugininkai išeina, liepsnoms apėmus kamerą su įstrigusiais migrantais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.