Graikijoje atnaujintas eismas geležinkelio ruožu, kuriame įvyko 57 gyvybes nusinešusi avarija

Praėjus penkioms savaitėms po tragiškos traukinių avarijos Graikijoje, per kurią žuvo 57 žmonės, atnaujintas eismas nelaimės ruože. Linija, jungiančia Atėnus ir antrąjį pagal dydį Salonikų miestą, pirmadienį iš sostinės į Kalambaką pajudėjo pirmasis traukinys. Jame buvo transporto ministras Giorgosas Gerapetritisas, geležinkelių tinklo operatorės OSE vadovas bei privatizuotos geležinkelio bendrovės „Hellenic Train“ atstovai.

​Praėjus penkioms savaitėms po tragiškos traukinių avarijos Graikijoje, per kurią žuvo 57 žmonės, atnaujintas eismas nelaimės ruože.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
​Praėjus penkioms savaitėms po tragiškos traukinių avarijos Graikijoje, per kurią žuvo 57 žmonės, atnaujintas eismas nelaimės ruože.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2023, 2:12 PM

Ministras žurnalistams sakė, kad vyriausybė savo „pareiga“ laiko pasirūpinti visus lūkesčius atitinkančiu „moderniu geležinkeliu“. „Tačiau yra ir skola, kurią mes skolingi šios tragiškos avarijos aukoms“, – pridūrė jis.

Geležinkelio ruože tarp Atėnų ir Salonikų naktį į vasario 28-ąją kaktomuša susidūrė daugiau kaip 350 žmonių vežęs keleivinis traukinys ir prekinis traukinys. Žuvo 57 žmonės.

Po nelaimės Graikijos vyriausybė sustabdė traukinių eismą visoje šalyje. Tik prieš kiek mažiau nei dvi savaites kai kuriais maršrutais vėl leista riedėti traukiniams. Dabar atnaujintas eismas ir nelaimės ruože.

Didžiausia traukinių avarija Graikijos istorijoje apnuogino chroniškas problemas šalies geležinkelyje. Daugelis graikų dėl prastos tinklo būklės, o kartu ir dėl katastrofos kaltino vyriausybę. Atėnuose ir kituose miestuose vyko protestai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.