Rusijoje – slaptas V. Putino susitikimas su Brazilijos atstovu: viskas vyko už uždarų durų

Brazilijos prezidento Luizo Inacio Lula da Silvos patarėjas Maskvoje susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu aptarti taikos derybų su Ukraina pradžios, artėjant Rusijos užsienio reikalų ministro vizitui į Braziliją, pirmadienį AFP sakė vienas Brazilijos prezidentūros pareigūnas.

V. Putinas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
V. Putinas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2023, 12:33 PM

Brazilijos prezidento specialios patariamosios grupės vadovas Celso Amorimas kovo 25 dieną Kremliuje susitiko su V. Putinu, valandą trukęs jų susitikimas buvo konfidencialus.

Lulos vyriausiojo patarėjo tarptautiniais klausimais kelionė įvyko likus mažiau nei dviem savaitėms iki Brazilijos prezidento vizito į Kiniją, kuri taip pat skelbia siekianti taikos susitarimo tarp Rusijos ir Ukrainos.

Lula pasiūlė sukurti šalių grupę, kuri tarpininkautų derybose dėl karo Ukrainoje; šį klausimą jis ketina aptarti su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu balandžio 13 dieną Pekine. Kairiųjų pažiūrų politikas nori Braziliją pristatyti kaip tarpininkę, skatinančią tarptautinį dialogą.

„Sakyti, kad durys (taikos deryboms) yra atviros, būtų perdėta, bet sakyti, kad jos uždarytos, taip pat nėra teisinga“, – pirmadienį sakė C. Amorimas televizijai „CNN Brasil“, paklaustas apie susitikimo su V. Putinu rezultatus.

Pokalbio metu taip pat buvo aptarti dvišaliai klausimai, pavyzdžiui, Rusijos ir Brazilijos prekyba trąšomis.

Be susitikimo su V. Putinu, C. Amorimas pietavo su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, kuris balandžio 17 dieną lankysis Brazilijoje, AFP patvirtino tas pats prezidentūros šaltinis.

Prieš grįždamas į Braziliją C. Amorimas buvo Paryžiuje, kur susitiko su savo kolega, Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono patarėju diplomatiniais klausimais Emmanueliu Bonne, kad aptartų „kelius į taiką“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.