V. Putinas apkaltino Vakarų šnipus padedant rengti „teroro išpuolius“ Rusijoje

Trečiadienį prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Vakarų saugumo tarnybos padėjo Kyjivui surengti „teroro išpuolius“ Rusijoje ir Maskvos aneksuotose Ukrainos teritorijose.

Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 8:46 PM

V. Putinas kalbėjo Kremliaus saugumo tarybos posėdyje, skirtame garantuoti teisėtvarką keturiose Ukrainos teritorijose, kurias jis pernai paskelbė aneksavęs.

„Yra pagrindo teigti, kad trečiųjų šalių, Vakarų žvalgybos tarnybų potencialas naudojamas rengti sabotažo ir teroro išpuolius“, – sakė V. Putinas, bet jokių įrodymų nepateikė.

Akivaizdžiai galvoje turėdamas Ukrainos valdžią, V. Putinas sakė, kad Rusijoje, taip pat aneksuotose Ukrainos teritorijose, įskaitant Zaporižios ir Chersono sritis, „veikia neonaciai ir jų bendrininkai“. Jis taip pat perspėjo, kad įvairios nusikalstamos grupuotės, įskaitant prekeivius narkotikais, siekia „pasinaudoti“ esama padėtimi.

V. Putinas paragino pareigūnus „griežtai ir veiksmingai“ veikti prieš, kaip jis sakė, „neonacius ir kitas radikalias grupuotes“. „Padėtis turi būti patikimai kontroliuojama“, – pridūrė jis.

V. Putinas tvirtino, kad „absoliuti dauguma piliečių naujuose regionuose“ pasisako už ryšius su Rusija. Jis sakė, kad šie piliečiai „turi žinoti, matyti ir jausti, kad juos remia visa mūsų šalis, o mes turime padaryti viską, kad juos apsaugotume“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.