Neramumai Rusijos Šiaurės Kaukaze: per „antiteroristinę operaciją“ apšaudytas specialusis dalinys, pranešama apie žuvusius

Rusijos Kaukazo respublikoje Ingušijoje per „antiteroristinę operaciją“, anot Rusijos žiniasklaidos, žuvo trys policininkai, dar septyni buvo sužeisti.

​Rusijos Kaukazo respublikoje Ingušijoje per „antiteroristinę operaciją“, anot žiniasklaidos, žuvo trys policininkai, dar septyni buvo sužeisti.<br>Stop kadras.
​Rusijos Kaukazo respublikoje Ingušijoje per „antiteroristinę operaciją“, anot žiniasklaidos, žuvo trys policininkai, dar septyni buvo sužeisti.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 11:30 AM, atnaujinta Apr 6, 2023, 11:54 AM

Mėginant sulaikyti terorizmu įtariamus asmenis, specialusis dalinys buvo apšaudytas, ketvirtadienį rašo Kremliui artimas dienraštis „Izvestija“, remdamasis saugumo šaltiniais.

Pranešama, kad norima sulaikyti kelis vyrus, kurie prieš savaitę užpuolė policijos postą ir sužalojo du pareigūnus. Institucijos padidino teroro pavojaus laipsnį.

Pasak policijos, įtariamieji užsibarikadavo name netoli Malgobeko miestelio. Nepatvirtintais pranešimais, tai keturi ginkluoti asmenys.

Vėliau „RIA Novosti“, remdamasi šaltiniais, pranešė, kad saugumo pajėgas Ingušijoje užpuolusiems kovotojams pavyko pasprukti, jie toliau ieškomi.

„Remiantis turima informacija, kovotojams pavyko pabėgti, jų paieškos tęsiamos, Malgobeko regione galioja CTO režimas“, – sakė šaltinis.

Kovo 27 dieną nežinomi žmonės apšaudė kelių policijos postą Ingušijos ir Šiaurės Osetijos pasienyje, du policininkai buvo sužeisti. Vienas iš įtariamų užpuolikų kitą dieną buvo rastas negyvas Karabulako mieste su šautinėmis žaizdomis.

Tuomet regioninė FSB paskelbė penkių terorizmu įtariamų vyrų paiešką. Balandžio 3 dieną Malgobeko rajone įvyko susišaudymas tarp neatpažintų asmenų ir policijos, vienas iš saugumo pajėgų buvo nesunkiai sužeistas. Tą pačią dieną, 20:00, rajone buvo įvestas CTO režimas.

Balandžio 4 d. buvo rastas vieno iš įtariamųjų kūnas , o šalia jo – kulkosvaidis su povandeniniu granatsvaidžiu ir granatomis.

Šiaurės Kaukazas, kuriam priklauso ir buvusi karo zona Čečėnija, dabar daugiausiai kontroliuojama Rusijos. Nepaisant to, čia vis kyla susirėmimų tarp saugumo pajėgų ir pogrindžio kovotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.