A. Lukašenka susitiko su S. Šoigu

Pirmadienį Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka Minske surengė susitikimą su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu.

​Pirmadienį Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka Minske surengė susitikimą su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Pirmadienį Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka Minske surengė susitikimą su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2023, 1:17 PM

Tai pranešė Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

Kaip sakoma pranešime, S. Šoigu atvyko į Baltarusijos sostinę „plėtoti neseniai dviejų valstybių vadovų sudarytų susitarimų“.

„Išsiskirdami po pastarųjų derybų su Vladimiru Vladimirovičiumi (Putinu), mes susitarėme, kad jūs su specialistais atvažiuosite į Baltarusiją, ir mes su jumis susėsime ir aptarsime Baltarusijos saugumo klausimus“, – cituoja A. Lukašenką „BelTA“.

Kaip teigia agentūra, per susitikimą Minske taip pat buvo svarstomi „bendros sąjunginės grupuotės kovinės parengties klausimai“.

Šioje grupuotėje yra ir Rusijos kariškių, dislokuotų Baltarusijos teritorijoje.

„Esu jums dėkingas, kad, nors padėtis labai sudėtinga, jūs čia laikote kelis tūkstančius Rusijos kariškių. Mes, kiek to reikia, prisijungėme prie šio proceso. Ir kartu su jūsų karininkais rengiame šiuos vaikinus“, – teigė Baltarusijos vadovas.

„Rengiame taip, kaip reikia. Nes mes čia negalime atsipalaiduoti. Jūs matote, kad lenkai, lietuviai pradėjo judėti į mūsų pusę. Todėl tai labai gera atrama Baltarusijos armijai, kuri vakariniame sparne gina Sąjunginę valstybę“, – pareiškė A. Lukašenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.