Vengrijos užsienio reikalų ministras atvyko į Rusiją derybų dėl energetikos

Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto atvyko į Rusijos sostinę Maskvą derybų dėl energetikos. Tai antradienį pranešė laikraštis „The Guardian“, remdamasis Rusijos valstybine naujienų agentūra TASS.

Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-11 12:06

Kaip teigiama, P. Szijjarto nurodė, kad čia susitiks su Rusijos vicepremjeru Aleksandru Novaku ir branduolinės energetikos korporacijos „Rosatom“ vadovu Aleksejumi Lichačiovu.

TASS cituoja Vengrijos URM vadovo įrašą feisbuke, kuriame pareigūnas parašė:

„Siekiant užtikrinti energijos išteklių tiekimo Vengrijai saugumą, reikalingas nenutrūkstamas dujų, naftos ir branduolinio kuro gabenimas. Tam, kad šios trys sąlygos būtų įvykdytos, būtinas nenutrūkstamas Vengrijos ir Rusijos energetinis bendradarbiavimas. Čia kalbama ne apie politinį skonį, o apie fiziką.“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.