Irano prezidentas pagrasino sunaikinti Tel Avivą ir Haifą

Irano prezidentas Ebrahimas Raisi pagrasino Izraeliui sunaikinimu. Ginkluotosios pajėgos griežtai atsakys į menkiausią Irano priešų žingsnį, pareiškė jis antradienį per televiziją.

Irano prezidentas Ebrahimas Raisi.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Irano prezidentas Ebrahimas Raisi.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 1:01 PM

Kreipdamasis į Izraelį, prezidentas sakė: „Į mažiausią jūsų klaidą mūsų šalies saugumui bus reaguojama Tel Avivo ir Haifos miestų sunaikinimu“.

Praėjusiomis savaitėmis ilgametis konfliktas tarp Izraelio ir Islamo Respublikos, pasak ekspertų, paaštrėjo. Izraelio karinė aviacija vis atakuoja taikinius pilietinio karo krečiamoje Sirijoje, kurią Teheranas remia politiniu ir kariniu požiūriu. Per vieną atakų žuvo Irano kariškis, dirbęs kariniu patarėju netoli Damasko.

Jau daug metų Iranas plečia savo įtaką regione. Izraelis sunerimęs dėl prieštaringai vertinamos Irano branduolinės programos.

Jau praeityje Irano prezidentai yra grasinę mirtinam savo priešui Izraeliui sunaikinimu. Ypač ginčytinas buvo griežto kurso šalininkas Mahmudas Ahmadinejadas, buvęs prezidentu nuo 2005 iki 2013 metų.

E. Raisi į valdžią atėjo 2021 m. Konservatyvaus dvasininko valdymo stilius nuo tada daug kritikuojamas.

Balandžio 18-ąją Iranas mini šventę, skirtą nacionalinėms ginkluotosioms pajėgoms pagerbti. Jos metu vyksta dideli kariniai paradai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.