Rusija dairosi naujų partnerių: S. Lavrovas šiltai sutiktas autoritarinėje Nikaragvoje

Rusijos diplomatijos vadovas Sergejus Lavrovas trečiadienį susitiko su Nikaragvos prezidentu Danieliu Ortega, Maskvai stengiantis rasti naujų partnerių, kai Vakarai ją izoliuoja ir taiko sankcijas.

S.Lavrovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.Lavrovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2023, 9:56 AM

Ketvirtą kadenciją einantį D. Ortegą Jungtinės Tautos, žmogaus teisių gynimo grupės ir buvę sąjungininkai smerkia dėl žiaurios taktikos prieš politinę opoziciją ir kitus kritikus. O JAV ir Europos Sąjunga pastaraisiais metais Nikaragvai taikė įvairias sankcijas.

S. Lavrovas sostinėje Managvoje susitiko su D. Ortega ir jo žmona Rosario Murillo, kuri eina Nikaragvos viceprezidentės pareigas.

„Mes labai šiltai jį sveikiname kaip broliška tauta, kaip tauta, kuri tiki taika“, – prieš pat susitikimą sakė R. Murillo.

Savo kasdieniame garso pranešime valstybinei žiniasklaidai ji sakė, kad Rusija ir Nikaragva remia konstruktyvų ir pagarbų vyriausybių dialogą ir tarptautinę tvarką, kurioje nedominuoja keli galingieji.

Nikaragva nuosekliai reiškė paramą Rusijos vykdomai plataus masto invazijai į Ukrainą.

S. Lavrovas savo kelionę po Lotynų Ameriką su keliais sustojimais pradėjo Brazilijoje ir Venesueloje. Po Nikaragvos jis planuoja apsilankyti Kuboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.