Tragiška avarija Norvegijoje: automobiliui susidūrus su lietuvio vairuojamu vilkiku žuvo trys žmonės

Ketvirtadienio popietę Norvegijoje, Inlandeto regione, Stangės savivaldybėje, įvyko didelė avarija, kurios metu susidūrė lengvasis automobilis ir lietuvio vairuojamas vilkikas, praneša Norvegijos naujienų portalas „vg.no“.

Ketvirtadienio popietę Norvegijoje, Inlandeto regione, Stangės savivaldybėje, įvyko didelė avarija, kurios metu susidūrė lengvasis automobilis ir lietuvio vairuojamas vilkikas, praneša Norvegijos naujienų portalas „vg.no“.<br>Mikael Strom-Pedersen/vg.no nuotr.
Ketvirtadienio popietę Norvegijoje, Inlandeto regione, Stangės savivaldybėje, įvyko didelė avarija, kurios metu susidūrė lengvasis automobilis ir lietuvio vairuojamas vilkikas, praneša Norvegijos naujienų portalas „vg.no“.<br>Mikael Strom-Pedersen/vg.no nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2023, 4:54 PM, atnaujinta Apr 28, 2023, 5:13 PM

Nurodoma, kad žuvo trys žmonės, vienas sunkiai sužalotas. Lengvasis automobilis, patekęs į avariją, registruotas Švedijoje. Vilkiko vairuotojas lietuvis yra prižiūrimas sveikatos priežiūros tarnybos, tačiau atrodo, kad fiziškai nenukentėjo, socialiniame tinkle „Twitter“ rašė policija.

„Esame daugiau nei sukrėsti. Tai didžiausia tragedija įmonės istorijoje“, – „vg.no“ sakė Lietuvos transporto bendrovės „Ortima“, įsikūrusios Vilniuje, komercijos ir plėtros direktorius Andrej Svirko.

Pats A.Svirko su vilkiko vairuotoju nekalbėjo, tačiau portalui nurodė, kad juo rūpinasi įmonės kolegos. Lietuvis naktį praleido viešbutyje, o jo darbdavys planuoja penktadienį jį parvežti namo.

Pasak komercijos ir plėtros vadovo, sprendžiant iš vairuotojo pasakojimų, lengvasis automobilis išvažiavo į priešingą eismo juostą. Lietuvio vairuotojo kraujyje alkoholio nenustatyta, taip pat policija neturi įrodymų, leidžiančių įtarti didesnį nei leistiną greitį. Norvegijos policija kol kas nepateikė daugiau įvykio aplinkybių.

„Atlikome išsamesnę techninę automobilio apžiūrą dėl apgadinimų, įvykio vietoje užfiksavome pėdsakus ir dirbome su kitais įvykio vietoje buvusiais asmenimis, – „vg.no“ sakė Nacionalinės nelaimingų atsitikimų tyrimų valdybos vadovė Ingvild Ytrehus, – Tai yra dalis to, ką mes ištyrėme, tačiau kol kas negalime nieko pasakyti apie įvykio eigą.“

„Ortima“ turi didesnę nei 25 metų patirtį vykdant krovinių gabenimo paslaugas tarp Baltijos ir Skandinavijos šalių, taip pat ir į kitas ES šalis. Įmonės krovininių automobilių parką sudaro daugiau nei 100 transporto priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.