Gazoje Izraelio pajėgos nukovė tris „Islamo džihado“ lyderius

Ketvirtadienį Izraelio kariuomenė pranešė, kad karinės operacijos Gazos ruože taikiniai buvo trys palestiniečių kovotojų organizacijos „Islamo džihadas“ lyderiai, tarp jų – Ali Ghali, islamistų grupuotės raketų paleidimo pajėgų vadas.

Gazoje Izraelio pajėgos nukovė tris „Islamo džihado“ lyderius.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gazoje Izraelio pajėgos nukovė tris „Islamo džihado“ lyderius.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gazoje Izraelio pajėgos nukovė tris „Islamo džihado“ lyderius.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gazoje Izraelio pajėgos nukovė tris „Islamo džihado“ lyderius.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 11, 2023, 8:23 AM

„A. Ghali buvo svarbiausias „Islamo džihado“ veikėjas, atsakingas už neseniai į Izraelį paleistas raketas“, – ketvirtadienio rytą tviteryje paskelbė kariuomenė.

Vietos žiniasklaida citavo palestiniečių šaltinius, sakiusius, kad per operaciją žuvo trys „Islamo džihado“ lyderiai. Izraelio laikraštis „Haaretz“ pranešė, kad A. Ghali žuvo ankstų ketvirtadienio rytą per oro smūgį gyvenamajam pastatui Gazoje.

Pasak Izraelio kariuomenės, prieš tai palestiniečių kovotojai paleido šimtus raketų į Izraelio teritoriją. Pirmą kartą nuo pernai rugpjūčio Tel Avivo apylinkėse kaukė sirenos. Pranešta kad kai kurie namai Izraelio pietuose buvo sugriauti. Keli žmonės taip pat buvo sužeisti bėgdami į slėptuves.

Antradienį per tikslinius smūgius Gazos ruože Izraelio oro pajėgos nukovė kitus tris aukšto rango „Islamo džihado“ narius. Po šios atakos Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas trečiadienio vakarą pareiškė, kad Izraelio armija „išnaikino“ karingos palestiniečių organizacijos vadovybę.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu trečiadienio vakarą pareiškė, kad Izraelis „sudavė „Islamo džihadui“ didžiausią per grupuotės istoriją smūgį“.

Kariškių duomenimis, pakrantės anklave Izraelio oro pajėgos atakavo daugiau nei 100 palestiniečių kovotojų organizacijos taikinių, įskaitant ginklų gamybos vietas ir būstinę, iš kurios grupuotė planavo paleisti raketas į Izraelį.

Gazos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, trečiadienį žuvo šeši palestiniečiai, o dar apie 20 buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.