Ištikimų V. Putino pakalikų turtai veda ir į Prancūziją: parodė įspūdingas vilas

Vladimirui Putinui artimi Rusijos valdžios elito žmonės Kremliui vykdant karą Ukrainoje ir toliau lobsta bei saugiai laiko prabangų turtą Vakaruose. „Ukrainska Pravda“ atskleidė, kad Rusijos oligarchai turi vilas Prancūzijos Rivjeroje.

Žurnalistų tyrimas tik patvirtino, kaip Vakaruose turtą saugo ir kaupia artimi V.Putino aplinkos žmonės.<br> lrytas.lt montažas.
Žurnalistų tyrimas tik patvirtino, kaip Vakaruose turtą saugo ir kaupia artimi V.Putino aplinkos žmonės.<br> lrytas.lt montažas.
 V.Putinas.<br> EPA-ELTA nuotr.
 V.Putinas.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 3, 2023, 8:42 AM

Dalis nekilnojamojo turto yra registruoti oligarchų artimųjų vardu, taip apeinant Vakarų pritaikytas sankcijas.

Kaip rašo „Ukrainska Pravda“, Rusijos oligarchas Farchadas Achmedovas, kuriam pritaikytos Europos Sąjungos (ES) ir Jungtinės Karalystės (JK) sankcijos, turi vilą Sent Žono įlankoje. Ši vila registruota jo buvusios žmonos ir vaikų vardu.

Oligarcho broliai Borisas ir Arkadijus Rotenbergai, kuriems irgi pritaikytos tarptautinės sankcijos, Prancūzijos pakrantėje įsigijo naujo turto. Arkadijui priklauso prabangi vila toje pačioje Sen Žono įlankoje, o Borisui – tarp Monako ir Nicos esantis prabangus nekilnojamas turtas.

„Ukraina Pravda“ Išsiaiškino ir apie Rusijos oligarcho Genadijus Timčenko turtą. Žiniasklaidoje dažnai artimu V.Putino bičiuliu ir net V.Putino pinigine vadinamas oligarchas turi vilą Sen Rafaelyje, kuris yra šalia Sen Tropezo.

Apie šią vilą pirmą kartą dar 2014 metais skelbė Aleksejaus Navalno antikorupcijos fondas. Tuomet vila buvo registruota Alos Rudkovskos vardu.

Kaip rašo „Kyiv Independent“, kai žurnalistai bandė nufilmuoti G.Timčenko vilą, jie pasitelkė droną. Dronas buvo nušautas ginklu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.