Izraelyje vėl vyko protestai prieš teismų reformą

Tūkstančiai žmonių Izraelyje vėl išėjo į gatves, protestuodami prieš ginčytinus vyriausybės planus reformuoti teismų sistemą. Organizatorių duomenimis, demonstracijos šeštadienį, be kita ko, vyko Tel Avive, Haifoje ir Rehovote. Protestai šalyje kiekvieną savaitgalį vyksta jau 23 savaites.

 Protestai Izraelyje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Protestai Izraelyje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2023, 9:45 AM

Vyriausybė savo siūloma reforma siekia apriboti teisėsaugos ir Aukščiausiojo teismo galias ir sustiprinti parlamento bei ministro pirmininko pozicijas. Įgyvendinus reformą, parlamentas galėtų paprasta dauguma panaikinti Aukščiausiojo teismo sprendimus. Be to, politikai turėtų didesnę įtaką atrenkant teisėjus.

Premjero Benyamino Netanyahu vadovaujama valdančioji koalicija argumentuoja, kad reforma užtikrins didesnę pusiausvyrą tarp įstatymų leidybos ir teismų sistemos. Demonstrantai tuo tarpu kaltina vyriausybę siekiant susilpninti nepriklausomus šalies teismus ir taip pakenkti demokratijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.