Europolas: ES išlieka didelė terorizmo ir dezinformacijos grėsmė

Europolas pranešė, kad Europos Sąjungoje (ES) išlieka didelis teroro išpuolių pavojus ir dezinformacijos kampanijų grėsmė.

Europolas: ES išlieka didelė terorizmo ir dezinformacijos grėsmė.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Europolas: ES išlieka didelė terorizmo ir dezinformacijos grėsmė.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-14 16:44

Didžiausią grėsmę kelia džihadistų teroristinės grupuotės, sakoma trečiadienį Hagoje pristatytoje ES policijos agentūros metinėje ataskaitoje apie padėtį ir tendencijas Europos Sąjungoje.

Joje taip pat sakoma, kad gali sustiprėti ir dešiniųjų bei kairiųjų ekstremistų teroristinė veikla.

Europolas perspėjo, kad karas Ukrainoje taip pat turi įtakos visuomenės saugumui, visų pirma dėl prorusiškų grupuočių organizuotų dezinformacijos kampanijų, galinčių supriešinti visuomenę ir pakurstyti teroristų bei ekstremistų smurtą.

Policijos agentūros teigimu, karas Ukrainoje pirmaisiais 2022 m. mėnesiais paskatino daugiau teroristinio smurto, ypač kraštutinių dešiniųjų. Pasak Europolo, dešinieji ekstremistai vis dažniau naudoja ginklus, pagamintus naudojant 3D spausdintuvus.

Sakoma, kad dauguma iš 380 pernai suimtų įtariamųjų terorizmu buvo susiję su islamistais.

2022 m. ES buvo pranešta apie 28 teroro išpuolius, žuvo keturi žmonės – du per islamistų išpuolį ir du per kraštutinių dešiniųjų išpuolius, pranešė Europolas. „Kova su terorizmu išlieka Europolo ir ES prioritetas“, – sakė Europolo vadovė Catherine De Bolle.

Šiuo metu didžiausią grėsmę kelia nusikaltėliai, kurie veikia po vieną, teigė ji, daugumą išpuolių pernai įvykdė būtent tokie vieni veikę įtariamieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.