Malio užsienio reikalų ministras paragino išvesti iš šalies JT taikdarius

Malio užsienio reikalų ministras Abdoulaye Diopas penktadienį paragino nedelsiant išvesti iš jo šalies Jungtinių Tautų (JT) taikos palaikymo misiją.

Malio užsienio reikalų ministras Abdoulaye Diopas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Malio užsienio reikalų ministras Abdoulaye Diopas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2023, 11:18 AM

Ministras tvirtino, kad ši misija, žinoma kaip daugialypė integruota stabilizavimo misija (MINUSMA), negeba tinkamai reaguoti į įtemptą saugumo padėtį Malyje.

„Vertinant realistiškai, reikia akcentuoti MINUSMA nesėkmę, misijos mandatui nebeatitinkant saugumo iššūkių šalyje“, – JT Saugumo Tarybos posėdyje pareiškė A. Diopas.

„MINUSMA, regis, tapo problemos dalimi, kurstydama įtampą tarp bendruomenių, kurią dar labiau aštrina rimti kaltinimai, smarkiai kenkiantys taikai, susitaikymui ir nacionalinei sanglaudai, – pridūrė Malio diplomatijos vadovas. – Ši situacija didina Malio gyventojų nepasitikėjimą ir taip pat lemia pasitikėjimo krizę tarp Malio valdžios institucijų ir MINUSMA.“

JT specialusis atstovas Maliui ir MINUSMA vadovas El-Ghassimas Wane teigė, kad dėl šios misijos mandato sprendžia Saugumo Taryba. „Vadovausimės bet kokiu Tarybos sprendimu“, – pranešime cituojamas pareigūnas.

MINUSMA mandatas prasidėjo 2013 metais. Šia misija siekta padėti atkurti stabilumą Malyje. Dėl misijos įgaliojimų pratęsimo bus sprendžiama šio mėnesio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.