Šiaurės Korėjoje – prieš JAV nukreiptos demonstracijos

Šiaurės Korėjos sostinėje Pchenjane būta masinių demonstracijų, kurių metu Jungtinėms Valstijoms buvo grasinama „keršto karu“, pirmadienį paskelbė valstybinė žiniasklaida, kuria remiasi „Reuters“.

Šiaurės Korėjoje vyksta demonstracijos nukreiptos prieš JAV.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šiaurės Korėjoje vyksta demonstracijos nukreiptos prieš JAV.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2023, 10:24 AM

Šios demonstracijos buvo surengtos minint 73-iąsias Korėjos karo pradžios metines. Pasak valstybinės naujienų agentūros KCNA, sekmadienį vykusiuose mitinguose dalyvavo apie 120 tūkst. žmonių.

Valstybinės žiniasklaidos išplatintose nuotraukose užfiksuoti stadione esantys žmonės, laikantys plakatus su tokiais užrašais, kaip „Imperialistinės Jungtinės Valstijos yra taikos griovėjos“. Kituose plakatuose buvo kalbama apie tai, kad Šiaurės Korėjos turimi ginklai esą gali pasiekti visą žemyninę JAV dalį.

Apie tai pranešta tvyrant būgštavimams, kad Pchenjanas netrukus gali surengti dar vieną savo pirmojo šnipinėjimui skirto palydovo, kuriuo siekiama padidinti JAV karinės veiklos stebėseną, bandymą. KCNA skelbė, kad Šiaurės Korėja neva „turi galingiausią ginklą JAV imperialistams nubausti“, o „šioje žemėje esantys keršytojai dega nenumaldomu ryžtu atkeršyti priešui“.

Branduolinį ginklą turinti Šiaurės Korėja pastaruoju metu išbando įvairią ginkluotę, tokiu būdu kurstydama įtampą su Pietų Korėja ir Seulo pagrindiniu sąjungininku Vašingtonu.

Atskirame užsienio reikalų ministerijos pranešime Šiaurės Korėja tvirtino, kad JAV esą „desperatiškai siekia įžiebti branduolinį karą“.

Techniškai Šiaurės Korėja vis dar kariauja su Pietų Korėja, nes šių šalių konfliktas, vykęs 1950–1953 metais, baigėsi ne taikos sutartimi, o paliaubomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.