Meksikoje pagrobti 14 policijos darbuotojų

Meksikos pietinėje Čiapaso valstijoje ginkluoti vyrai antradienį pagrobė keturiolika greitkeliu važiavusių policijos pajėgų administracijos darbuotojų, pranešė vietos valdžia.

Meksikos policija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Meksikos policija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2023, 11:50 AM

Valstybės ir federalinės pajėgos pradėjo „14-os policijos įstaigos darbuotojų vyrų paieškos operaciją“, juos pagrobė ginkluoti vyrai, sakoma valstybės saugumo agentūros pranešime.

Užpuolimas įvyko greitkelio ruože tarp Ocozocoautlos miesto ir valstijos sostinės Tustia Gutjereso, esančio maždaug už 700 kilometrų į pietvakarius nuo Meksiko.

Internete paskelbtuose vaizdo įrašuose – jų autentiškumą tikrina prokurorai – šalia mažiausiai trijų greitkelį blokuojančių sunkvežimių galima matyti kelis asmenis su ilgais ginklais ir neperšaunamomis liemenėmis.

Laikraštis „Reforma“ pranešė, kad ginkluoti vyrai sustabdė policijos darbuotojus vežusią transporto priemonę, atėmė jų mobiliuosius telefonus ir liepė gultis ant žemės. Pasak leidinio, nusikaltėliai paleido moteris, o vyrus pagrobė.

Pastaruoju metu Ocozocoautlos mieste padaugėjo nusikaltėlių ir teisėsaugos susikirtimų. Vietovė yra populiari migrantų ir narkotikų tranzito zona.

Meksikoje užregistruota daugiau nei 350 tūkst. žmogžudysčių ir apie 110 tūkst. dingusių asmenų, dėl to daugiausia atsakingos nusikalstamos organizacijos. Nuo 2006 m. pabaigos Meksikoje vykdoma prieštaringai vertinama karinė kovos su prekeiviais narkotikais operacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.