19-metis „Titano“ keleivis bijojo ekspedicijos: giminaičiai nesulaiko ašarų

Prieš „Titanui“ panyrant gilyn į vandenis, 19-metis studentas išreiškė dvejones dėl kelionės su tėvu. Tai interviu metu ketvirtadienį patvirtino vaikino teta.

Povandeninis laivas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Povandeninis laivas.<br>AP/Scanpix nuotr.
 Nuskendęs „Titanikas“<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Nuskendęs „Titanikas“<br>AFP/Scanpix nuotr.
Dingusio laivo paieškos.<br>EPA/ELTA nuotr.
Dingusio laivo paieškos.<br>EPA/ELTA nuotr.
Povandeninis laivas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Povandeninis laivas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Povandeninio laivo paieškos.<br>Lrytas.lt koliažas.
Povandeninio laivo paieškos.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-07-03 06:45

Azmeh Dawood, vyresnioji Pakistano verslininko Shahzada Dawood sesė, NBC News interviu metu tikino, kad jos sūnėnas Suleman Dawood sakė esą „nesijaučia pasiruošęs“ ir jautėsi „išsigandęs“ prieš leidžiantis į kelionę apžiūrėti „Titaniko“ nuolaužų.

Tačiau vaikinas galiausiai įkėlė koją į „OceanGate“ povandeninį laivą. Kelionė sutapo su „Tėčio dienos“ savaitgaliu ir jaunuolis norėjo pamaloninti tėvą. Pastarasis itin domėjosi „Titaniko“ istorija.

„Įsivaizduoju Sulemaną, kuriam vos 19-a. Kaip jis, galbūt, dūsta, gaudo orą… jei atvirai, tai gniuždo“, – atviravo A. Dawood.

Moteris itin nuliūdo, kai ketvirtadienį „OceanGate“ patvirtino, kad visi kelionės dalyviai, kurie leidosi į ekspediciją, žuvo. JAV pakrančių apsaugos tarnyba teigė, kad nuolaužų laukas įrodė katrastrofišką sprogimą.

„Tiesiog netikiu tuo. Tai nepakeliama situacija“, – verkdama sake A. Dawood.

Paskutinės keturios dienos buvo tikra agonija A. Dawood. Ji buvo tarsi priklijuota prie televizoriaus ekrano, klausydama žinių apie „Titano“ paieškas. Moteris troško žinių apie brolį ir sūnėną bei bijojo paties blogiausio.

„Jaučiuosi tarsi patekusi į siaubingą filmą. Tarsi skaičiuotum nuo 10 iki 1, nežinant, kas bus, kai suskaičiuosi. Pasidarydavo sunku kvėpuoti, vos pagalvojus apie juos“, – pasakojo A. Dawood.

„Niekada negalvojau, kad gali būti sunku kvėpuoti. Dar niekada nesu to patyrusi“, – tęsė moteris.

A. ir S. Dawood buvo vienos žinomiausių Pakistano šeimų palikuonys. Šeimos verslas „Dawood Hercules Corp.“ yra investavę į agrokultūrą, sveikatos sektorių ir kitas industrijas.

S. Dawood buvo Karachi įsikūrusioje „Engro Korporacijos“ pirmininko pavaduotojas. Taip pat vyras buvo labdaros organizacijos „Prince’s Trust International“, kurią rėmė Karalius Karolis III, patarėjas.

„Jis buvo mano mažasis broliukas“

Per pastaruosius metus A. ir S. Dawood atitolo. 2014 metais A. Dawood buvo diagnozuota progresyvioji sklerozė, dėl kurios moteriai teko atsisėsti į neįgaliojo vežimėlį. Ji, kartu su savo vyru nusprendė persikraustyti iš Anglijos į Amsterdamą, kad A. Dawood galėtų lengvai gauti medicininių kanapių.

Tačiau kai kuriems šeimos nariams, tarp jų ir S. Dawood, nepatiko A. Dawood kanapių vartojimas, tad šeimos nariai pamažu nutraukė su ja ryšius. Nepaisant to, moteris tikino, kad visada jautėsi artima sunėnui, kurį ji apibūdino kaip geros širdies žmogų.

Kai ketvirtadienį pasirodė žinios, kad abu vyrai yra žuvę, A. Dawood prisiminė, kaip stipriai mylėjo savo brolį.

„Jis buvo mano mažasis broliukas. Laikiau jį ant rankų, kai jis gimė“, – per ašaras pasakojo A. Dawood.

A. ir S. Dawood tėvai kreipėsi į visuomenę, prašydami melstis už mirusiuosius ir jų šeimas. Taip pat padėkota visiems, kurie ieškojo dingusiųjų, už jų „nenuilstamas pastangas“.

„Meilė ir parama, kurios sulaukėme, padeda mums susitaikyti su šia siaubinga netektimi“, – teigė Hussain ir Kulsum Dawood.

Azmeh Dawood prisiminė, kad S. Dawood buvo „tarsi apsėstas“ legendinio „Titaniko“ istorija nuo pat mažumės. Kai jie buvo vaikai Pakistane, jaunieji Dawood brolis su sese ištisai žiūrėdavo 1958 metų filmą ‘A Night to Remember“. Tai buvo britų drama apie nuskendusį kruizą.

A. Dawood prisiminė, kad kai brolis S. Dawood susipažino su jos vyru, pasiteiravo, ar jie visi kartu galėtų pasižiūrėti keturių valandų trukmės dokumentinį apie „Titaniką“. S. Dawood itin mėgo ir lankyti muziejų parodas, kuriose galima rasti nuskendusio laivo artifaktų.

A. Dawood nenustebo, kai išgirdo, kad brolis nusipirko bilietus į „OceanGate“ ekspediciją. Tačiau tai nebuvo kažkas, ką pati būtų linkusi išbandyti.

„Net jei man sumokėtų milijoną dolerių, vis vien nelipčiau į „Titaną“, – teigė moteris.

A. Dawood ketvirtadienio popietę praleido žiūrinėdama senas šeimos nuotraukas, bandydama susitaikyti su tragedija, kuri ištiko jos brolį ir sūnėną.

„Jaučiuosi labai blogai dėl to, ką turėjo stebėti pasaulis, kokią traumą ir įtampą jis patyrė“, – teigė A. Dawood.

Parengta pagal news.yahoo.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.