Žiniasklaida: J. Prigožinas atvyko į Sankt Peterburgą

Privačios karinės samdinių grupuotės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas asmeniškai atvyko į Sankt Peterburgą, kur jam buvo grąžinti per kratas paimti ginklai, praneša Rusijos portalas „Fontanka“.

J. Prigožinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2023, 5:07 PM

Antradienį 17 val. prie Sankt Peterburgo ir srities Federalinės saugumo tarnybos departamento pastato privažiavo 7-osios serijos BMW ir „Land Cruiser“ su jį lydinčiais apsaugininkais.

Portalo „Fontanka“ duomenimis, automobilių kolona stovėjo netoli Špalernajos gatvės 25. Tuomet atsidarė galinės BMW durelės, iš automobilio išlipo J.Prigožinas ir, paėjęs vos kelis metrus, atidarė masyvias duris su užrašu „Priėmimas“.

Skelbiama, kad J.Prigožinui antradienį buvo grąžinti du šautuvai „Saiga“, austriškas šautuvas „Steyr Mannlicher“, pusiau automatinis šautuvas AR ir dar keli šautuvai bei pistoletai, kurie buvo iš jo konfiskuoti.

Pranešama, kad „Wagner“ bosui išėjus iš pastato, jį lydintys asmenys padėjo šautuvus į automobilį. Iš kart po to automobilių kolona išvažiavo.

Keliomis valandomis anksčiau J.Prigožinas buvo oficialiai pakviestas atsiimti birželio 24 d. per kratas rastus ir jo užmiesčio rezidencijoje elitinėje kotedžų gyvenvietėje Šiaurės Versalyje konfiskuotus ginklus.

Parengta pagal „Fontanka“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.