Jungtinėje Karalystėje streikuoja geležinkelių darbuotojai ir gydytojai

Jungtinės Karalystės geležinkelių keleiviai ketvirtadienį patyrė naujų kelionių trikdžių dėl tūkstančių darbuotojų streiko.

Jungtinėje Karalystėje streikuoja geležinkelių darbuotojai ir gydytojai.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Jungtinėje Karalystėje streikuoja geležinkelių darbuotojai ir gydytojai.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2023, 2:04 PM

Streikuoja Geležinkelių, jūrų ir transporto sąjungos (RMT) nariai, įskaitant stočių darbuotojus ir traukinių vadovus, jie streikuos ir šeštadienį bei liepos 29 d., o profesinės sąjungos „Aslef“ vairuotojai šią savaitę draudžia dirbti viršvalandžius.

Keleiviams patarta pasitikslinti kelionių maršrutus, nes streikuojant 14-ai traukinių bendrovių visoje šalyje bus teikiamos labai įvairios paslaugos. Kai kur traukiniai išvažiuos vėliau ir nustos kursuoti anksčiau nei įprastai. Kai kuriose vietovėse kursuos tik maždaug pusė traukinių, kitur jie apskritai nevažiuos.

Keleiviai perspėti, kad bus sutrikimų važiuojant į darbą ir grįžtant namo, streikas paveiks ir šeimų planus per vasaros atostogas. „Tai sukels nusivylimą ir finansinę įtampą dešimčiai tūkstančių žmonių“, – sakė „Rail Delivery Group“ atstovas.

Darbuotojai teigė sulaukę didelio visuomenės pritarimo jų veiksmams. RMT generalinis sekretorius Mickas Lynchas sakė, kad streikuojantys geležinkelių darbuotojai vis dar laukia kvietimo grįžti prie derybų stalo. „Mes streikuojame daugiau nei metus, ši kampanija tęsiasi bene dvejus metus“, – sakė jis ir pridūrė, kad atlyginimai darbuotojams nekeliami jau ketverius metus, o likę dirbti žmonės nori naujų sąlygų ir naujų darbo sutarčių.

Keleiviai taip pat įspėti, kad kitą savaitę gali sutrikti Londono metro paslaugos dėl RMT ir „Aslef“ kolektyvinių veiksmų atskirame ginče dėl darbo vietų, pensijų ir sąlygų.

Ketvirtadienį Didžiojoje Britanijoje streikavo ir vyresnieji gydytojai, tai paveikė valstybines medicinos paslaugų įstaigas ir pacientus. Didžiosios Britanijos medicinos asociacijos teigimu, nuo 2008 m. gydytojų darbo užmokestis dėl infliacijos sumažėjo 35 procentais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.