Rusija įvedė apribojimus britų diplomatų kelionėms šalies viduje

Maskva ketvirtadienį paskelbė, kad Rusijoje dirbantys britų diplomatai turės iš anksto pranešti valdžios institucijoms apie savo judėjimą po šalį.

Raudonoji aikštė, Maskva.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Raudonoji aikštė, Maskva.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2023, 5:30 PM

Rusijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad iškvietė Jungtinės Karalystės reikalų patikėtinį Tomą Doddą ir informavo jį apie „pranešimų apie Didžiosios Britanijos diplomatinių atstovybių darbuotojų judėjimą mūsų šalies teritorijoje tvarką“.

Pareiškime sakoma, kad šios priemonės yra atsakas į Londono, svarbaus Ukrainos sąjungininko, „priešiškus veiksmus“ ir britų priemones, „trukdančias normaliai Rusijos užsienio misijos Jungtinėje Karalystėje veiklai“.

Ši procedūra bus privaloma JK ambasados Maskvoje ir generalinio konsulato Jekaterinburge „akredituotiems darbuotojams“, bet nebus taikoma ambasadoriui bei keliems kitiems aukšto rango diplomatams.

Diplomatai turės informuoti valdžios institucijas mažiausiai prieš penkias darbo dienas apie keliones už „120 km (75 mylių) laisvo judėjimo zonos ribų“, sakė ministerija.

Jie turės pateikti „informaciją apie kelionės laiką, tikslą ir pobūdį, planuojamus dalykinius kontaktus, lydinčius asmenis, transporto rūšį, vizito ir apgyvendinimo vietas, taip pat kelionės maršrutą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.