Sakartvelas neigia ketinąs atidaryti bendrą su Rusija universitetą

Sakartvelo švietimo ministerija paneigė informaciją, kad esą ketinama atidaryti šalyje bendrą su Rusija universitetą, praneša portalas „eurointegration“.

 Gruzija.<br> 123rf.com nuotr.
 Gruzija.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2023, 9:09 PM

Kaip teigiama šalies Švietimo ministerijos pareiškime, „šiuo klausimu platinama informacija yra dezinformacija, kurios tikslas – klaidinti visuomenę“. Pasak žinybos atstovų, šiais veiksmais siekiama sąmoningai diskredituoti švietimo sistemą ir valstybę.

„Labai atsakingai pareiškiame, kad Sakartvelo švietimo sistemoje nevyksta procedūra, susijusi su tokios aukštosios mokyklos atidarymu“, – rašoma dokumente.

Anksčiau buvo pranešta, kad Jevgenijaus Primakovo vardu pavadinto Sakartvelo ir Rusijos visuomeninio centro Tbilisyje vadovas Dmitrijus Lortkipanidzė anonsavo naujos aukštosios mokyklos atidarymą Sakartvele už Rusijos pinigus.

D. Lortkipanidzė teigė, kad toliau ieškoma teritorijos, kurioje bus atidarytas universitetas. Anot jo, mokslas universitete bus nemokamas, o finansavimo išlaidas padengs Rusija.

Portalas pažymi, kad D. Lortkipanidzė buvo vienas pirmųjų tiesioginio skrydžio iš Maskvos į Tbilisį keleivių gegužės 20 d., Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pasirašius įsaką dėl tiesioginio oro susisiekimo su Sakartvelu atnaujinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.