Rusijos gynybos ministras S. Šoigu lankosi Šiaurės Korėjoje

Pasak oficialių šaltinių, Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu išvyko į Šiaurės Korėją paminėti 70-ųjų Korėjos karo pabaigos metinių.

S. Šoigu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
S. Šoigu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2023, 11:40 AM, atnaujinta Jul 25, 2023, 3:24 PM

Jis ten praleis tris dienas iki liepos 27-osios, dalyvaus įvairiuose „Korėjos tautos pergalės Tėvynės išlaisvinimo kare 1950–1953 m.“ šventiniuose renginiuose, „Telegram“ kanale pranešė Rusijos gynybos ministerija ir pridūrė, kad S. Šoigu vizitas į Pchenjaną padeda stiprinti Rusijos ir Šiaurės Korėjos karinį bendradarbiavimą ir yra svarbus žingsnis plėtojant dvišalį bendradarbiavimą.

JAV įtaria Šiaurės Korėją ginklais remiant Rusiją jos kare prieš Ukrainą. Teigiama, kad kartu su Rusijos reguliariosiomis pajėgomis kovojusias „Wagner“ samdinių pajėgas ginklais aprūpino ir Pchenjanas.

Šiaurės Korėja dėl savo branduolinių raketų programos iš esmės yra izoliuota tarptautiniu mastu, tačiau palaiko ryšius su dviem nuolatinėmis Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos narėmis Kinija ir Rusija.

Nuo šeštojo dešimtmečio šalį valdo Kimų dinastijos diktatoriai. Liepos 27-oji, žyminti Korėjos karo pabaigą, Pchenjane švenčiama kaip Pergalės diena.

Karas baigėsi paliaubomis, padalijusiomis Korėją į dvi valstybes palei 38-ąją lygiagretę. Įvairiais skaičiavimais, per 1950–1953 m. karą žuvo nuo 2 mln. iki 4 mln. korėjiečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?