Kroatijoje netoli Dubrovniko kilo gaisrai, ėmė sproginėti karo laikų minos

Dešimtys ugniagesių kovoja su miško gaisru netoli vaizdingo Kroatijos pietinio Dubrovniko miesto, trečiadienį pranešė valdžios institucijos, o padėti suvaldyti liepsnas buvo pasiųsti gaisrų gesinimo lėktuvai.

Gaisras netoli Dubrovniko.<br>Stopkadras iš video medžiagos.
Gaisras netoli Dubrovniko.<br>Stopkadras iš video medžiagos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2023, 11:28 AM

Šis incidentas vyksta tuo pat metu, kaip ir gaisrai, siaubiantys kitas Viduržemio jūros regiono teritorijas, įskaitant Graikiją ir Adrijos jūros pakrantę Italijoje.

Pranešama, kad gaisras netoli Dubrovniko kilo maždaug už 12 kilometrų nuo garsiojo viduramžių miesto Župos Dubrovackos savivaldybėje.

Pasak ugniagesių asociacijos, gaisras kilo pirmadienį vakare, tačiau dėl jo nebuvo evakuoti aplinkiniai gyventojai.

Antradienį apie 130 ugniagesių dirbo siekdami suvaldyti liepsnas, kurios išplito dėl stipraus vėjo.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad dėl gaisro vietovėje ėmė sproginėti minos.

Praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje kruvino Jugoslavijos subyrėjimo metu Serbijos pajėgos buvo apsupusios ir apšaudė Dubrovniką, todėl dalis miesto buvo apgriauta, o jo pakraščiai iki šiol užteršti minomis.

UNESCO saugomas miestas pastatytas 7 amžiuje, jo bažnyčių, rūmų, fontanų ir gatvelių labirintas stūkso virš Saulės spinduliais tviskančios Adrijos jūros.

Dubrovnikas jau seniai yra turizmo ir kruizinių laivų traukos centras, o pastaraisiais metais išgarsėjo po to, kai šiame viduramžių mūrais apjuostame mieste buvo filmuojamos populiaraus HBO serialo „Sostų karai“ („Game of Thrones“) dalys.

Adrijos perlu vadinamas miestas kasmet pritraukia daugiau nei milijoną turistų.

Audra Balkanuose kilo tuo metu, kai visą Europą užklupo karščio banga, kurią lydėjo miškų gaisrai ir įspėjimai apie pavojų sveikatai, o Azijos ir JAV teritorijos taip pat nukentėjo nuo ekstremalių orų.

Praėjusią savaitę, po kelias dienas trukusių karščių Balkanuose per Bosniją, Kroatiją ir Slovėniją praūžus smarkioms audroms, žuvo mažiausiai penki žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.