JAV Floridos valstijoje įvykdyta mirties bausmė serijiniam žudikui

JAV Floridos valstijoje įvykdyta mirties bausmė 61 metų serijiniam žudikui. Dėl žmonos ir dar vienos moters nužudymo Jamesui Barnesui ketvirtadienio vakarą kalėjime buvo suleista nuodų injekcija, pranešė vietos žiniasklaida.

Serijinis žudikas J. Barnesas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Serijinis žudikas J. Barnesas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2023, 3:46 PM

J. Barnesas vokiečių kino kūrėjui Werneriui Herzogui prisipažino dėl dar dviejų nužudymų, tačiau dėl jų kaltinimai jam niekada nebuvo pareikšti. J. Barnesas prisipažino ir dėl dviejų žmogžudysčių, dėl kurių jam skirta mirties bausmė, tačiau malonės neprašė.

Vis dėto atšaukti egzekuciją žudikui gubernatoriaus respublikono Rono DeSantiso paprašė Floridos katalikų vyskupų konferencija, bet šis prašymą atmetė.

J. Barneso egzekucija buvo penktoji šiais metais Floridoje.

61-erių vyras 1997 m. pradžioje dėl savo žmonos nužudymo buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Tačiau sėdėdamas kalėjime jis vėliau prisipažino 1988 m. išprievartavęs ir nužudęs 41 metų medicinos seserį. Tada žudikui 2007-aisiais skirta mirties bausmė.

Apie J. Barnesą plačiai sužinota, kai jis 2021 m. duodamas interviu vokiečių kino kūrėjui W. Herzogui jo TV serialui „Mirtininkų kameroje“ prisipažino dėl dar dviejų nužudymų, dėl kurių jam kaltinimai niekuomet nebuvo pareikšti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.