Izraelio valdžia nušovė Tel Avive vyrą sužeidusį šaulį

Palestinietis Tel Avive atidengė ugnį, vienas vyras patyrė gyvybei pavojingų sužalojimų, šeštadienį pranešė medikai. Jis buvo atgaivintas ir nugabentas į ligoninę. Nusikaltėlis nukautas. Palestiniečiai ne kartą buvo surengę išpuolių Tel Avive.

Tel Avivas.
Tel Avivas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2023, 8:53 PM

Vos prieš mėnesį palestinietis automobiliu rėžėsi į minią mieste ir sužeidė kelis žmones.

Kaip teigė kelios palestiniečių kovotojų grupuotės, išpuolis buvo atsakas į dieną prieš tai Vakarų Kranto šiaurėje pradėtą karinį puolimą.

Penktadienį per susirėmimus netoli Ramalos žydų naujakuriai nušovė 19-metį palestinietį ir sužeidė kitus.

Penktadienį Palestinos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad ginkluoti Izraelio naujakuriai įžengė į Burkos kaimą, esantį į rytus nuo Ramalos miesto. Ten jie taip pat padegė dvi transporto priemones, pranešė Palestinos naujienų agentūra WAFA. Pasak policijos, buvo sulaikyti du įtariamieji.

Izraelis okupavo Vakarų Krantą 1967 metais, per Šešių dienų karą. Be aneksuotos Rytų Jeruzalės, šioje teritorijoje gyvena beveik trys milijonai palestiniečių ir apie 490 tūkst. izraeliečių, kurie gyvena gyvenvietėse, pagal tarptautinę teisę laikomose neteisėtomis.

Nuo praėjusių metų pradžios čia įvyko virtinė palestiniečių išpuolių prieš izraeliečius, taip pat Izraelio naujakurių smurtas prieš palestiniečių bendruomenes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.