Šimtai migrantų savaitgalį išsilaipino Italijoje

Šimtai migrantų savaitgalį vėl pasiekė Italijos Lampedūzos salą. Dešimtys jų buvo išgelbėti iš plaukioti netinkamų valčių, kitiems pavyko įveikti pavojingą maršrutą jūra iš Tuniso ar Libijos.

 Šimtai migrantų savaitgalį išsilaipino Italijoje.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
 Šimtai migrantų savaitgalį išsilaipino Italijoje.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2023, 5:59 PM

Pranešama, kad Vokietijos pagalbos organizacijos „Sea-Watch“ 14 metrų ilgio laivas „Aurora“ priėmė 72 žmones. Jie šeštadienio vakarą išsilaipino Lampedūzoje, tviteryje pranešė „Sea-Watch“.

Daug metų migrantai mėgina pasiekti Italiją, ypač – plaukdami iš Šiaurės Afrikos šalių Libijos ir Tuniso. Šiais metais, Italijos vyriausybės duomenimis, valtimis šalį jau pasiekė beveik 103 000 žmonių (rugpjūčio 8 d. duomenimis). Tai daugiau nei dvigubai daugiau, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu ir beveik tiek, kiek per visus pernai metus. Tačiau Viduržemio jūroje vis pasitaiko ir mirtinų nelaimių.

Civiliai gelbėtojai Italijos vyriausybei yra lyg krislas akyje. Institucijos nuolat siunčia juos į tolimus uostus. „Sea-Watch“ šeštadienį ėmė skambinti pavojaus varpais, nes pradžioje jiems nurodyto Trapanio uosto Sicilijos šiaurės vakaruose esą nepavyks pasiekti dėl degalų trūkumo. Be to, tirpo vandens atsargos. Galiausiai organizacija pranešė gavusi leidimą nugabenti migrantus į daug arčiau esančią Lampedūzą.

Kelioms valtims savo jėgomis pavyko pasiekti Lampedūzos salą. Naktį į sekmadienį ir ankstų rytą kelios nedidelės žmonių grupės išsilaipino saloje, paskelbė italų naujienų agentūra ANSA. Daugiau kaip 1 000 migrantų, be kita ko, keltais sekmadienį turėjo būti atplukdyti į Trapanį ir Porto Empedoklį Sicilijoje, kad būtų sumažintas krūvis Lapmedūzos priėmimo centrams. Mažytė sala į pietus nuo Italijos žemyninės dalies yra tarp Tuniso ir Maltos pakrančių.

Dėl daugybės atvykėlių Italijos vidaus reikalų ministerija, anot žiniasklaidos, planuoja žmonių dalijimą šalyje organizuoti pagal naujus kriterijus. Svarstoma daugiau migrantų perkelti į regionus, kur gyventojų tankis mažesnis, pavyzdžiui, į Sardiniją ar Bazilikatą, sekmadienį rašė laikraštis „Corriere della Sera“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.