JAV prekybos sekretorė Pekine susitiko su Kinijos kolega

Pirmadienį Pekine JAV prekybos sekretorė Gina Raimondo susitiko su Kinijos kolega, Vašingtonui stengiantis sumažinti prekybos įtampą tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų.

Gina Raimondo.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gina Raimondo.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2023, 8:09 AM, atnaujinta Aug 28, 2023, 8:10 AM

G. Raimondo vizitas – naujausias iš JAV pareigūnų pastarųjų mėnesių aukšto lygio kelionių į Kiniją serijos – truks iki trečiadienio. Vizitai gali baigtis šalių lyderių susitikimu, neseniai JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad šiemet tikisi susitikti su Kinijos vadovu Xi Jinpingu.

Pirmadienio rytą G. Raimondo susitiko su Kinijos prekybos ministru Wang Wentao, sakiusiu, kad buvo „didelis malonumas palaikyti su jumis dialogą ir derinti veiksmus ekonomikos ir prekybos srityje“.

JAV prekybos sekretorė atvyko į Pekiną sekmadienį, ją pasitiko Prekybos ministerijos Amerikos ir Okeanijos departamento direktorius Lin Fengas ir JAV ambasadorius Kinijoje Nicholasas Burnsas.

Socialinės žiniasklaidos platformoje „X“ G. Raimondo sakė, kad „tikisi produktyvių kelių dienų“ per susitikimus su aukštais Kinijos pareigūnais ir JAV verslo lyderiais. Prekybos departamento teigimu, G. Raimondo tikisi „konstruktyvių diskusijų klausimais, susijusiais su JAV ir Kinijos komerciniais santykiais, iššūkiais, su kuriais susiduria JAV įmonės, ir galimo bendradarbiavimo sritimis“. Ji taip pat keliaus į Kinijos ekonomikos galiūną Šanchajų, pranešė Vašingtonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.