Rusija uždraudė mažumų gynimo grupę „Laisvoji Buriatija“

Penktadienį Rusija pavadino nevyriausybinę organizaciją „Laisvoji Buriatija“ „nepageidautina“, tai kriminalizuoja grupę ir kelia pavojų, kad jos darbuotojai bus persekiojami.

Rusijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Rusijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2023, 10:10 PM

Nevyriausybinė organizacija buvo įkurta 2022 m. kovą ir daugiausia dėmesio skiria mobilizuotų buriatų, etninės Sibiro mažumos, teisėms bei teisinių konsultacijų teikimui.

Rusija kaltinama mobilizavusi į karą Ukrainoje neproporcingai daug šauktinių iš etninių Sibiro mažumų, ypač per mobilizaciją 2022 m. rugsėjį.

„Užsienio fondo, dalyvaujančio organizuojant antirusiškas akcijas, veikla mūsų šalyje paskelbta nepageidaujama“, – „Telegram“ kanale pranešė prokuratūra. Ji apkaltino fondą „organizavus masinius protestus Buriatijoje ir siekiu išplėsti potencialių separatistinių judėjimų rėmėjų ratą“. „Be to, organizacija teikia teisinę pagalbą nutraukiant tarnybos Rusijos Federacijos ginkluotosiose pajėgose sutartis“, – sakė prokuroras.

Nepageidaujamos organizacijos etiketė plačiai naudojama oponentams ir aktyvistams užgniaužti. Maskvai tęsiant karą Ukrainoje, valdžia jau metus precedento neturinčiu lygiu triuškina laisves Rusijoje, uždarė visą nepriklausomą žiniasklaidą ir teisių gynimo grupės, dauguma svarbių opozicijos veikėjų yra už grotų arba tremtyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.