Burinėje jachtoje netoli Gran Kanarijos konfiskuota 2,7 tonos kokaino

Ispanijos policija burinėje jachtoje netoli Kanarų konfiskavo beveik tris tonas kokaino ir sulaikė spėjamus narkotikų kontrabandininkus. Europos Sąjungos kriminalinės žvalgybos agentūra (Europolas) pranešė, kad iki dantų ginkluoti policininkai prieš aštuonias dienas šturmavo jachtą į vakarus nuo Gran Kanarijos. 2,7 tonos kokaino esą buvo paslėpta sportiniuose krepšiuose. Tyrėjai sulaikė įgulos narius – ukrainietį ir čeką.

2,7 tonos kokaino esą buvo paslėpta sportiniuose krepšiuose.<br>Bernhard Richter/Scanpix nuotr.
2,7 tonos kokaino esą buvo paslėpta sportiniuose krepšiuose.<br>Bernhard Richter/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2023, 1:36 PM

Serbijoje policija suėmė dar keturis įtariamuosius, įskaitant Balkanuose įsikūrusios kontrabandininkų gaujos vadeivą. Europolo duomenimis, policija Belgrade jau nuo 2022 m. sausio vykdė tyrimą prieš gaują. Ši įtariama „organizavusi tonų kokaino kontrabandą iš Brazilijos į ES“. Tyrėjai „kaip vieną pagrindinių nusikalstamo tinklo organizatorių“ identifikavo vieną serbą. Anot duomenų, be kvaišalų konfiskuoti ir du brangūs automobiliai, prabangūs laikrodžiai ir daugiau kaip 550 000 eurų grynųjų.

Kartu su Belgija ir Nyderlandais Ispanija yra vienas didžiausių iš Pietų Amerikos kontrabanda gabenamo kokaino perkrovimo taškų. Praėjusią savaitę Ispanijos institucijos pietiniame Alchesiraso mieste šaldytuve-konteineryje su bananų dėžėmis iš Ekvadoro aptiko rekordinį kiekį kokaino – beveik 9,5 tonos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.