Kariuomenė: per įtariamą džihadistų išpuolį žuvo 53 Burkina Faso saugumo pajėgų nariai

Burkina Faso šiaurėje per įtariamų džihadistų išpuolį žuvo 53 saugumo pajėgų nariai, antradienį pranešė kariuomenė.

 Burkina Fasas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Burkina Fasas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-05 19:52

Septyniolika karių ir 36 civiliai kariuomenės savanoriai žuvo pirmadienį atremdami „išpuolį“, sakoma kariuomenės generalinio štabo pranešime.

Užpultas dalinys buvo dislokuotas Kumbrio mieste Jatengos provincijoje, kad būtų galima perkelti džihadistų daugiau nei prieš dvejus metus išvytus gyventojus, sakoma pranešime.

Per išpuolį taip pat buvo sužeista apie 30 saugumo pajėgų narių, pridūrė kariuomenė. Jos teigimu, per atsakomąją operaciją keli užpuolikai buvo „neutralizuoti“, jų kovinė įranga sunaikinta. Operacijos rajone vis dar vyksta.

Praėjusiais metais Burkina Fase buvo įvykdyti du kariniai perversmai, paskatinti pykčio dėl negebėjimo sustabdyti džihadistų sukilimą, išsiliejusį iš kaimyninio Malio 2015 m. ir nusinešusį tūkstančius gyvybių.

Nevyriausybinių organizacijų duomenimis, per džihadistų išpuolius žuvo daugiau nei 16 tūkst. civilių, karių ir policininkų, vien nuo šių metų pradžios – daugiau nei 5 tūkst. žmonių. Daugiau nei 2 mln. žmonių Burkina Fase tapo perkeltaisiais asmenimis, tai laikoma viena baisiausių tokių vidaus perkėlimo krizių Afrikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.