Belgijos ministras vis dar neatsiplauna „šlapinimosi“ dėmės

Belgijos teisingumo ministro Vincento Van Quickenborne'o 50-ojo gimtadienio vakarėlio svečiai buvo kiek per daug pavaišinti alkoholiu ir apšlapino prie jo namų stovėjusį policijos furgoną.

Belgijos teisingumo ministras.<br> Lrytas.lt koliažas.
Belgijos teisingumo ministras.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2023, 8:37 PM

Šios politinės pagirios trunka jau daugiau nei tris savaites, ketvirtadienį ministras turėjo parlamente pasiaiškinti, kas jam žinoma apie incidentą, kurį spauda linksmai pavadino „pipigeitu“.

Per ketvirtadienio posėdį V. Van Quickenborne‘as atsiprašė visų šalies policijos pajėgų, pareigūnams tiriant skandalą sukėlusį vėlyvos nakties incidentą. Jis tvirtino, kad padeda policininkams tirti nepagarbų išpuolį prieš jų transporto priemonę, ir sakė prašęs trijų draugų, įtariamų kaltininkų, pasiduoti policijai.

„Norėčiau atsiprašyti visų šalies policijos pareigūnų, – parlamentarams sakė V. Van Quickenborne‘as. – Puikiai suprantu, kad tai juos papiktino. Tai visiškai nepriimtina. Man gėda dėl šių žmonių ir to, ką jie padarė (...) Suprantu, kad tai nėra gražus reginys, ir nesididžiuoju, kad turiu gintis“, – sakė teisingumo ministras ir tvirtino norįs likti pareigose.

Policijos apsauga

Skandalas ir toliau persekioja V. Van Quickenborne'ą, gyvenantį saugomą policijos dėl narkotikų gaujos grasinimų jo šeimai, ir netgi stiprėja dėl jį saugančių pareigūnų nutekintos informacijos bei paties ministro namų vaizdo stebėjimo kameros filmuotos medžiagos.

Faktai rodo, kad V. Van Quickenborne'ui rugpjūčio 1 d. sukako 50 metų, o rugpjūčio 14-osios vakarą jis surengė dešimtims svečių didelę šventę savo namuose Kortrijko mieste. Vakarėlyje dalyvavo ministras pirmininkas Alexanderas de Kroo, V. Van Quickenborne'o viršininkas, bet jis ketvirtadienį tvirtino nieko nematęs. Premjeras neprašo ministro atsistatydinimo.

Ministrą saugantys policininkai buvo pasistatę savo furgoną prie jo namų. Policijos stebėjimo kameros filmuota medžiaga, rugpjūčio pabaigoje perduota flamandų spaudai, rodo, kad trys svečiai vėlai vakare išėjo iš vakarėlio ir akivaizdžiai neblaivūs nusilengvino ant automobilio.

Gitaros brązginimas?

To, kas nutiko toliau, nėra taip lengva patvirtinti. Bulvariniai laikraščiai pranešė, kad filmuotoje medžiagoje matyti, jog vėliau iš namų išėjo ir pats V. Van Quickenborne'as, juokdamasis ir imituodamas atitinkamus judesius. Pasipiktinusios policijos profesinės sąjungos pareikalavo ministro atsistatydinimo, tačiau ministras įnirtingai paneigė pranešimą.

Šią savaitę jis paviešino savo paties namų stebėjimo kameros filmuotą medžiagą. Šiame įraše jis matomas 4 valandą ryto, praėjus kelioms valandoms po incidento, išlydintis kitą draugą ir atsilošiantis, kai kurie šį judesį interpretavo kaip šlapinimosi lauke imitavimą.

V. Van Quickenborne'as parlamentarams sakė neprisimenantis šio judesio, bet teigė, kad jis galėjo būti įkvėptas muzikos. „Aš groju akustine gitara. Galbūt tai buvo grojimo gitara judesys?“ – svarstė jis.

Vaizdo įraše matyti, kaip ministras išsineša telefoną, bet, jo tvirtinimu, tik tam, kad pasidarytų asmenukę su draugu, o ne užfiksuotų apšlapintą policijos transporto priemonę.

Ministras sakė, kad paskutinis svečias, scenos prieš aušrą akivaizdžiai pralinksmintas, „neturi nieko bendra su incidentu“ ir toliau yra vienas geriausių jo draugų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.